Tipp

Ilyen előzmények után nem is lehet másra fogadni!

A spanyol bajnokság 21. fordulójának zárómérkőzésén a sereghajtó Granada a Las Palmast fogadja.

A Granada számára egyelőre totális kudarc az idei szezon, hiszen a gárda mindössze 10 pontot szerezve a tabella utolsó helyén áll a spanyol bajnokságban. A piros-fehérek 20 eddigi mérkőzésükből mindössze egyet (!!) tudtak megnyerni, hét döntetlen mellett 12 vereség áll a csapat neve mellett.

Az újonc Las Palmas ezzel szemben hozza, amit előzetesen várni lehetett tőle, stabil teljesítményével a középmezőnyben foglal helyet. A két csapatot 9 hely és 18 pont választja el egymástól, ezért nem csodálkozhatunk azon, ha bukmékerek a vendég kimenetelre fizetnek kevesebbet.

Ami a hétfői összeállításokat illeti, némi túlzással mindkét szakvezető kedvére állíthatja össze a kezdőcsapatot, hiszen komoly hiányzók egyik keretben sincsenek.A hazai oldalon a védő Rúben Vezo (11/0) és a támadó Ezeqiuel Ponce (16/1) hagyhatja ki a meccset, míg a Las Palmas soraiból  két hátvéd, Helder Lopes (8/0) és David Garcia (14/1), valamint a 34 éves középpályás Momo (15/3) nincs bevethető állapotban.

Nem kérdés, hogy a Granada számára lenne fontosabb a győzelemért járó három pont begyűjtése, ehhez viszont gólokra lesz szüksége, ami a nem túl acélos Las Palmas-i védelem ellen nem is tűnik lehetetlen vállalkozásnak.

[2300717] 2017-02-06 20:45:00 Granada - Las Palmasx;5

Azért azt tegyük hozzá, hogy a Granada a második legkevesebb gólt szerezte a spanyol bajnokságban, a 16 rúgott találatnál csak a Leganes 15 gólja a kevesebb. Amennyire gyenge elöl a Granada, annyira gólképes hátul, hiszen a 44 kapott gólra sem lehetnek büszkék a déliek. A Las Palmas gólkülönbsége ezzel szemben sokkal kiegyensúlyozottabb, hiszen 31-31 áll a csapat neve mellett.

Ami tehát közös a csapatokban, az a gyenge védekezés, a hazaiak meccsenként 2,2, a vendégek 1,55 gólt szednek be átlagban.

Ha vetünk egy pillantást az egymás elleni eredményekre, akkor láthatjuk, hogy óriási adok-kapok jellemzi ezt a párharcot. Az elmúlt másfél esztendő három első osztályú mérkőzésén összesen 16 (!) gól esett ebben a párharcban, ami 90 percenként több mint 5 gólt jelent. Ennek a statisztikának most komoly jelentőséget tulajdonítunk, hiszen a játékosok fejében még élénkek lehetnek ezek az emlékek.

A H2H mellett egy másik statisztikai mutató is kedvünkre van: a Granada utolsó 10 bajnokijából 9-szer kapott legalább egy gólt, míg a Las Palmas utolsó 8 idegenbeli meccsén egyaránt kapitulált legalább egyszer.

Mivel a Granada számára eljött az idő, hogy el kezdje gyűjteni a pontokat, ezért rendkívül motivált hazai csapatra számítunk. Egyértelmű, hogy a bennmaradáshoz nem a Barcelonát vagy a Real Madridot kell legyőzne, viszont egy Las Palmas ellen nem kell betojni, hazai környezetben neki kell menni az ellenfélnek.

A Las Palmas szempontjából szinte tét nélküli ez a meccs, a csapat komolyabb teher nélkül futhat ki a gyepre. Jó passzban vannak a kanárik, az önbizalom is a helyén van, semmi nem gátolja a gárdát abban, hogy megpróbálja megnyerni ezt a meccset.

A két csapat pozícióját, védelmének mutatóit és az egymás elleni eredményeket figyelembe véve ebben a párosításban a mindkét csapat szerez gólt opcióra tesszük le a voksunkat.

Velünk tartasz?

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.65