Spanyol foci

A vigói polgármester kiakadt a Real hisztije miatt

  • MVB80

A Real Madrid nehezen törődött bele, hogy nem játszhatott a Celta ellen, és megint felmerült, hogy kilépne a bajnokságból egy európai szuperliga kedvéért.

Nagyon bosszúsak voltak a Real Madridnál, miután kiderült, hogy a Celta Vigo stadionját olyan viharkár érte, hogy biztonsági okokból nem lehet lejátszani a két csapat vasárnap estére kiírt bajnokiját.

A Real mindenáron játszani szeretett volna, mivel az amúgy is sűrű versenynaptár így újabb meccsel bővült, ahelyett, hogy fogytak volna a megoldandó feladatok.

Pénteken egyébként hasonló indok miatt halasztották el a Deportivo-Betis meccset, és ott fel sem merült, hogy lejátsszák, míg a Realnál egy nappal a bajnoki előtt is azon agyaltak, hogy lehetne megoldást találni, az is szóba került, hogy a klub saját technikusait odaküldi a stadionhoz, hogy helyreállítsák a megrongálódott tetőt.

A vigói polgármester, Abel Caballero azt nyilatkozta az AS nevű lapnak, hogy azt az információt kapta a stábjától, hogy veszélyben lehetnek a nézők, ha a megrongálódott stadionba beengedik őket, ő pedig nem akart kockáztatni. Amikor Caballerónak elmesélték, hogy a Real a saját embereivel akarta megjavíttatni a tetőt, a polgármester csak annyit mondott: „Micsoda őrült ötlet”.

A 140 km/h-s szél megrongálta a tetőt

„Ebben az országban szabályok vannak, amiket be kell tartani. Néhány embernek meg kell értenie, hogy a nézők testi épségét kockáztattuk volna. Ez csak futball. A meccset pedig majd máskor le lehet játszani” –  tette hozzá Caballero, aki azon is kiakadt, hogy voltak olyan pletykák, miszerint a Real úgy szerette volna kicsikarni a meccs lejátszását, hogy a szurkolóit arra biztatta, hogy utazzanak el helyszínre – annak ellenére, hogy lehetett tudni, hogy halasztás lesz a vége.

A két Real-közeli spanyol napilap, a Marca és az AS is megemlíti, hogy a Real vezetőit annyira felzaklatta a meccs elhalasztása, hogy egyre erősebben érlelődik bennük a gondolat, hogy kilépjenek a spanyol bajnokságból, és egy nagy európai szuperligában vegyenek részt helyette.

Az AS egyik újságírója egyébként úgy véli, az egész hiszti hátterében az áll, hogy a Celta előre jelezte, hogy felforgatott csapattal áll fel, mivel az Alavés elleni kupaelődöntő élvez prioritást, és a Real a halasztással elvesztette az esélyét, hogy gyengébb ellenféllel játszhasson. Ez próbáltuk meg egyébként mi is kihasználni. 

A bajnokságot vezető madridiaknak a klubvébé miatt a Valencia elleni meccsük sem lett lejátszva, ennek az új időpontja február 22. Mivel nemsokára a BL is újraindul, a Realnak 25 nap alatt nyolc találkozót kell majd letudnia, ami közel sem ideális állapot, még úgy sem, hogy csapat két találkozóval kevesebbet letudva is egypontos előnnyel bír a Barcelona előtt.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.35
Barcelona 3.20
Sevilla 39.00
211384