Olasz foci

A Juve ellen derül ki, mennyit ér az Inter nagy sorozata

  • MVB80

Ősszel sikerült győznie az Internek a Juventus ellen, ráadásul a kék-feketék most nagyon jó formában vannak. Mire lehet ez elég a listavezető otthonában?

Rengeteg derbit rendeznek a Serie A-ban, van római, milánói, torinói, sőt még a Napoli-Roma rangadónak is külön jelzője van (Derby del Sole, vagyis a nap derbije), de csak egy olyan van, ami a neve alapján egész Olaszországot megmozgatja.

A Juventus és az Inter összecsapása a Derby d' Italia nevet kapta, és a presztízs mellett komoly utálat is átszövi a meccseket, pedig a Juvénak és az Internek is van riválisa a városon belül, a két csapat drukkereit mégis ez a párosítás pörgeti meg leginkább érzelmileg.

1x2    
Juventus Döntetlen Inter
1.60 3.60 5.60

A Juve zsinórban öt bajnoki címe után a rekordot jelentő hatodikra jár, és határozott lépésekkel közelít az újabb scudetto felé, az Inter pedig a legjobb formában lévő olasz csapatnak számít, mivel hétmeccses győzelmi sorozattal érkezik Torinóba.

Igaz, a hétközben kapott egy maflást a kupában a Laziótól, ugyanakkor a Juve elleni rangadó előtt jó jel lehet, hogy az ősszel Frank de Boer irányításával is sikerült nyerni, pedig akkoriban finoman szólva sem tűnt összeszedettnek a csapat.

A De Boer menesztése után érkező Stefano Pioli viszont valamit nagyon eltalált, pedig ő azok közé az edzők közé tartozik, akit sokan alulértékelnek. Aminek főleg az volt az oka, hogy a csapatai sutba dobták a látványos focit, és taktikusan játszottak, pedig egyszerűen csak arról volt szó, hogy számára fontosabb volt a melózás, mint a csillogás, és a csapatérdeket előrébb helyezte az egyéninél.

[2319764] 2017-02-05 20:45:00 Juventus - Interx;10

Pioli egyébként Inter-szurkoló volt világéletében, de játékospályafutása során megfordult a Juventusban is, úgyhogy pontosan átérzi, mit jelent egy ilyen derbi mindkét oldal számára.
Pioli legnagyobb erénye, hogy a nagy egóval bíró öltözői hangadók beálltak a sorba nála, és a csapat eredményessége már nem csak azon múlik, hogy Icardi milyen kedvvel ébredt reggel.

A hétmeccses győzelmi sorozat során nyolc különböző játékos szerzett gólt az Interben, és azok a játékosok, mint Kondogbia vagy Brozovic, akik De Boernál látványosan küszködtek, hirtelen összekapták magukat.

Higuaíntól (balra) most is gólokat várnak a Juve-drukkerek

A Juvénál Allegrinek nem kellett nagy átalakításokat végeznie, bár elment Pogba, de a nyári igazolások után is maradt elég minőség a keretben, ahogy azt a tabella is mutatja.

Allegri az utóbbi időben azért némileg módosított a szerkezeten, átállt 4-2-3-1-re, ahol Higuaín mögött általában Mandzukic, Dybala és Cuadrado biztosítja a támogatást a támadásoknál.

A legérdekesebb Mandzukic szerepe, aki klasszikus középcsatárból lett egy hasznos csapatember, és ugyanúgy kiveszi a részét a védekezésből, valamint az előkészítésből.

Ebből is látszik, hogy a mostani rangadó is számos taktikai finomsággal kecsegtet majd, úgyhogy unatkozni biztos nem fogunk. Az Inter 2005 óta csak egyszer, 2012-ben tudott nyerni a Juve otthonában, de ha valamikor, most megint reális esélye van. 

[2319764] 2017-02-05 20:45:00 Juventus - Interx;
2017-02-04;55

 

2017-02-05;55
2017-02-07;55
211987