Premier League

Újabb nehéz meccs előtt a Liverpool

Az egyre jobb passzban lévő Hull City otthonába látogatnak szombaton Jürgen Kloppék. PL-előzetes.

Újabb nehéz meccs előtt a Liverpool.

Ismét egy izgalmas mérkőzés vár a Liverpoolra, hiszen a Vörösök ezúttal a Hull City otthonában - az LFC az utolsó három meccsét elbukta a KC Stadionban - lépnek pályára. A vendégek hétközben a Chelsea ellen már jobban játszottak, mint korábban, igaz, így is csak egy pontra voltak jók a londoniak ellen. A pontszerzés mellett örömhír a liverpooli szimpatizánsoknak, hogy Saido Mané visszatért az Afrika Kupáról, így a csapat egyik legfontosabb láncszemére ismét számíthat Jürgen Klopp.

Ami a hazaiakat illeti, a Hull ugyan utolsó előtti a bajnoki táblázaton, és négy pontra van a bennmaradást jelentő 17. pozíciótól, a Tigrisek utóbbi hetekben mutatott játéka bizakodásra ad okot. A sárga-feketék szerdán pontot szereztek az Old Traffordról, míg másfél hete le is győzték a Manchester United együttesét a Ligakupában. A Premier League-ben a legutóbbi hazai meccsüket simán megnyerték a Bournemouth együttese ellen, azt megelőzően pedig a másik liverpooli alakulattal, az Evertonnal is kibabráltak a hazaiak. Ezen kívül pedig muszáj megemlíteni, hogy hiába a rengeteg sérült a Citynél, a csapat minőségi igazolásokat hajtott végre január utolsó napjaiban, vagyis biztos, hogy fel tudja venni a versenyt a Liverpoollal. Mivel mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára a hétvégén, és egyik fél hátsóalakzata sem remekel mostanság, így nagy esély mutatkozik arra, hogy a szeptemberi meccshez hasonlóan, ezúttal is mind a két csapat betaláljon - 1.80 @ TippmixPro -

Ha a Turf Mooron rendeznék a Watford-Burnley meccset, szinte borítékolható lenne, hogy az újonccsapat megnyerné a találkozót. Ám így, hogy a Vicarage Roadon feszülnek egymásnak a felek, egyből más a leányzó fekvése. Ugyanis a Burnley hiába parádézik hazai pályán, házon kívül továbbra sem képes eredményt felmutatni, tíz meccs, egy pont, mindössze négy rúgott, ugyanakkor 22 kapott gól.

Ezzel szemben a Watford bárhol képes jó eredményre, szerdán például az Arsenal otthonában tudtak nyerni a Lódarazsak. A siker pedig ismét nagy lökést adhat Walter Mazzariéknek, főleg úgy, hogy az új igazolás, Mauro Zarate bemutatkozhat, és szintén visszatérhet a kezdőbe Jose Holebas. Így pedig egyértelmű, hogy a piros-sárga együttesnek áll a zászló, olyannyira, hogy szerintünk a hazaiak meg is nyerik a találkozót. A watfordi sikerre 2.10-szeres szorzót kínál a    .

Peter Crouch az Everton ellen 100. PL-gólját lőtte.

Saido Berahino adhatja a West Bromwich-Stoke meccs pikantériáját, ugyanis a támadó az elmúlt napokban igazolt a birminghami csapattól a Fazekasokhoz. Az Everton ellen már bő 20 percet a pályán volt az új igazolás, szombaton pedig amellett a Peter Crouch mellett kezdhet korábbi csapata ellen, aki hétközben megszerezte 100. Premier League-gólját. A felek összecsapása egyébként rangadó lesz, hiszen a nyolcadik a kilencediket fogadja, és mivel a WBA lesz a házigazda, voltaképp gólparádé várható.

Ugyanis a West Bromnak pazarul megy otthon, a legutóbbi hat hazai meccséből ötön is nyerni tudott, ráadásul ezen találkozókon legalább kétszer betalált. A Stoke pedig idén a szokásosnál is jobban teljesít házon kívül, ugyanis a nagyok - Chelsea, Arsenal, Liverpool - elleni meccseket leszámítva nem okozott csalódást, az utolsó négy idegenbeli meccse pedig parádés volt, hiszen ezen ütközeteken legalább három gól mindig született. Így pedig nagy esély mutatkozik arra, hogy mindkét csapat mattolja a másikat - 1.90 @ TippmixPro -, mint ahogyan a tették ezt a felek ősszel és a tavalyi birminghami találkozójukon.

Vérbeli kiesési rangadóra kerül sor Londonban, ahol a 18. helyezett Crystal Palace a sereghajtó Sunderland gárdáját fogadja. A hazaik a december eleje óta húzódó nyeretlenségi sorozatukat zárták le a bajnokságban kedden, hiszen a Sasok a Bournemouth otthonában tudtak nyerni. Ezzel szemben a Fekete Macskák, igaz, hogy pontot szereztek a Tottenham ellen, de ezúttal sem tudtak gólt szerezni, így David Moyes fiai immáron 320 perce nem találtak be.

Mindezek után pedig aligha várhatunk gólzáport, főleg, hogy mind a két csapat eredménykényszerben van, s a hazaiak is hadilábon állnak a gólszerzéssel. A vendégeknél ráadásul az új igazolások meghozhatják azt a stabilitást, amire egy ideje vár már a csapat védekezésben, vagyis minden adott ahhoz, hogy kevesebb, mint 2,5 találat szülessen a Selhurst Parkban, amire a     1.85-szörös pénzt fizetne.

Az Everton-Bournemouth, a Southampton-Westham, a Tottenham-Middlesbrough és a Chelsea-Arsenal mérkőzésekkel korábbi cikkeinkben foglalkoztunk.

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Chelsea-Arsenal 1.90 3.45 3.80
Crystal Palace-Sunderland 1.60 3.75 5.30
Watford-Burnley 2.10 3.15 3.50
Everton-Bournemouth 1.70 3.70 4.50
Hull City-Liverpool 6.50 4.20 1.45
Southampton-West Ham 1.70 3.70 4.50
West Bromwich-Stoke 2.30 3.05 3.15
Tottenham-Middlesbrough 1.25 5.40 10.50





 

 

 

 

 

 

2017-02-04;47
209498