Darts

Taylor a nyitóforduló tutija? - tippek, podcast

  • Cesc18

Indul a Premier League új szezonja, oldalunk pedig új sorozattal jelentkezik, pontosabban a tavalyról jól megszokott szakértői cikkünket egy kicsit felturbóztuk, méghozzá egy podcasttel. A 2017-es idényben tehát már nem csak olvashatóak lesznek hétről-hétre a vélemények és a tippek, hanem hallhatóak is.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsos, Kovács Patrik, aki a csapat-világbajnokságot is megjárta már. Illetve a podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is.

Játssz a PDC Hungarian Fan Club és a hatharom.com közös játékán a Premier League alatt. Gazdára talál egy Samsung okostévé és egy Huawei tab, illetve heti nyeremények is kiosztásra kerülnek. Részletekért kattints ide!

Csapjunk is bele a lecsóba, az est első mérkőzésén a 2015 után ismét meghívót kapó Kim Huybrechts és az egykori bajnok James Wade feszül egymásnak. Azt nem lehet mondani, hogy nagy lett volna az egyetértés, ugyanis jött tipp minden kimenetelre. Egyedül Lajos vár azonban belga sikert, szerinte, ha Kim mentálisan felszívja magát a Premier League-re, akkor például Wade-et le is győzheti. 

Ahogyan az várható volt a Raymond van Barneveld-Adrian Lewis rangadón ugyancsak megoszlottak a tippek. A kakukktojás ezúttal Józsi volt, aki egyedüliként gondolja úgy, hogy a holland medve pont nélkül marad a nyitófordulóban, igaz, Bata kollégáról tudni kell, hogy hatalmas Lewis-fan. 

A legnagyobb egyetértés Phil Taylor meccsét illetően volt, szakértőink közül mindenki úgy gondolja, hogy a 16-szoros világbajnok legenda legyőzi Dave Chisnallt. Medárd szerint az "öreg", így az utolsó szezonjára is 100%-ban fog koncentrálni és megfelelő edzést tesz bele. Lajos, amit kiemelt Taylorral kapcsolatban, hogy a Mastersen úgy látta, az angol egy nagyon hosszú vívódásnak a végére ért azzal, hogy bejelentette, hogy visszavonul a szezon végén. Ezáltal egyfajta felszabadultság látható rajta.

Ami a nap slágermeccsét illeti, szakértőink közül senki nem gondolja úgy, hogy Gary Anderson legyőzi a brutális formában lévő Michael van Gerwent. Józsi szavazott meg egy pontot a skótnak, szerinte ezen a valamilyen szinten tét nélküli meccsen talán egy kicsit jóllakottan gyengül a holland koncentrációja, amit Anderson kihasználhat. Lajos pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavalyi kiírásban az egyetlen vereségét az első fordulóban szenvedte el MVG.

Az est zárómeccsét illetően viszonylag nagy volt az egyetértés, akárcsak Taylor esetében, azonban ezúttal nagyobb százalékban a döntetlenre érkeztek a tippek. Az indoklás pedig főként az volt, hogy sem Peter Wright, sem pedig Jelle Klaasen nem mutatott igazán jó formát a hétvégén.

Az összes vélemény és tipp a podcastban hallgatható meg: