Átigazolás

Csúnyán pofára ejtette a Debrecent a portugál kiszemeltje

  • MVB80

A Debrecen helyett a portugál Belenensest választotta Diogo Viana.

Pedig pár napja még biztosnak tűnt, hogy a 26 éves portugál szélső követi korábbi edzőjét, Leonel Pontest, és a Lokit választja.

A Debrecen Twitter-oldala január 31-én azt a hírt közölte, hogy még zajlanak az egyeztetések Viana és a klub között, szerdán viszont már az került ki az oldalra, hogy a középpályás titokban más klubbal tárgyalt, és végül a Belenensest választotta.

„Az elmúlt napokban éreztük, hogy a labdarúgó részéről időhúzás történik az ügyben. Sajnos, mint utóbb kiderült, a játékos egy másik klubbal is tárgyalt, és alá is írt hozzájuk - az ügynöke tudta nélkül. Diogo Viana jelenleg is Algarvéban tartózkodik, ahol együttesünk is készül (de nincs a Lokival az edzőtáborban), és ide korábbi állomáshelyéről, Szófiából is már a klubunkkal történt megegyezés alapján utazott el.

Viana (jobbra) nem mutatja meg az NB I-ben, mit tud

Éjszaka tudtam meg az ügynökétől, hogy nem nálunk, hanem a Belenenses együttesében folytatja pályafutását. Hazájában lényegesen több pénzt keres majd, mint amit mi tudtunk ajánlani, holott az övé lett volna a legmagasabb fizetés a klubnál. Döntő volt nála, hogy otthon játszhat Portugáliában. Sportszerűtlen volt a játékos részéről, hisz már a bolgár csapatával is megállapodtunk” – nyilatkozta a Debrecen honlapján Róka Géza cégvezető.

Viana az ősszel a bolgár CSZKA Szófiában játszott, ahol 18 meccsen 5 gólig jutott. A Sportingban nevelkedő játékos korábban megfordult a szintén bolgár Liteksz Lovecsben, a holland Venlóban, és hazájában a Portóban, a Deportivo Avesben, a Penafielben és a Gil Vicentében.

Viana értékét 2,2 millió euróra taksálja a Transfermarkt, de az nem derül ki, hogy a portugál bajnokságban 12. helyen álló Belenenses mennyit fizetett érte. Debrecenben mindenesetre szívhatják a fogukat a meghiúsult átigazolás miatt, és a Lokira rá is fért volna az erősítés a gyengécske ősz után.

Ki nyeri meg az NB I-et?
   
Videoton 2.00
Ferencváros 3.50
Vasas 5.00
Honvéd 5.00
Mezőkövesd 60.00
Debrecen 100.00