Olasz foci

Összejön a tizedik győzelem az Internek?

  • MVB80

Az elődöntő a tét az olasz kupában az Inter-Lazio meccsen.

Ritkán jön be annyira edzőváltás, mint amennyire az Internél bejött, hogy a nyáron kinevezett Frank de Boert Stefano Pioli követte a kispadon.

A holland edzővel erőtlennek és sebezhetőnek tűnő milánóiak Pioli érkezése óta fokozatosan szerezték vissza a tekintélyüket, ami eredménnyel is párosult, és a kilenc tétmeccse tartó győzelmi sorozattal a csapat elérte, hogy ismét számolni kell vele a bajnokságban.

1x2    
Inter Döntetlen Lazio
1.85 3.35 3.70

A győzelmi sorozat a kupában folytatódhat, bár azzal a Lazio is tisztában van, hogy ebben a sorozatban némileg könnyebb kiharcolni a nemzetközi szereplést, mint a bajnokságban, ahol nagy a tülekedés a dobogó környékén.

A Lazio vereséggel a háta mögött érkezik a Giuseppe Meazza-stadionba, mert bár egykapuzott a Chievo ellen, egyszerűen nem bírt Sorrentinóval, a veronaiak kapusával, a Chievo pedig a 90. percben büntetett Inglese révén. A Chievo elleni bukta előtt a Juventustól is kikapott a Lazio, amelynek utoljára éppen a kupában volt sikerélménye, a Genoa elleni nyolcaddöntőt 4-2-vel abszolválta hazai pályán.

[2445093] 2017-01-31 20:45:00 Inter - Laziox;5

Ami feltétlenül az Inter mellett szól a győzelmi sorozat mellett, hogy saját stadionjában október közepe óta verhetetlen, azóta tíz ellenfelet küldött haza üres kézzel. A kupában a Bolognán jutott túl Pioli csapata, de nem ment olyan egyszerűen, Candreva hosszabbításban szerzett góljával született meg a 3-2-es végeredmény.

Az Inter védelmének közepén várhatóan az influenzát leküzdő Murillo és a kőkemény Medel kezd majd, így Miranda pihenhet, Ranocchia pedig csak tévén nézheti a társakat, miután kölcsönben a Hull Cityhez került.

A középpályán Kondogbiát a legtöbb helyen a kezdőbe írják, mellette Brozovic vagy Gagliardini lehet a másik, védekezésre szakosodott középpályás. Kérdés, hogy Pioli pihenteti-e a bajnokságban 15 gólnál járó Icardit, ha így tesz, akkor Palacio lehet az ék.

Decemberben az Inter nem hagyott esélyt ellenfelének

A Laziónál az első számú kapus, Marchetti sérült, Keita pedig az Afrika Kupa miatt hiányzik majd. A két csapat decemberi meccséről nincsenek jó emlékei a Laziónak, az Inter a második félidő elején két perc alatt döntésre vitte a dolgot, a vége sima 3-0 lett.

A felek legutóbbi nyolc találkozásából hatszor legalább három gól született, és a Laziónak nincs rossz statisztikája az elmúlt időben az Inter ellen, az utolsó tíz randevúból hat a rómaiak győzelmével végződött.

A győztes a Roma-Cesena negyeddöntő továbbjutójával találkozik majd a négy között. A másik ágon a Napoli és a Juventus került az elődöntőbe.

[2445093] 2017-01-31 20:45:00 Inter - Laziox;
2017-01-24;141
2017-01-25;141
2017-01-31;141
2017-02-01;141