Német foci

Dárdai az ősz edzője a Bundesligában

  • MVB80

A Bundesliga honlapján meghirdetett szavazáson Dárdai Pált választották az ősz legjobb edzőjének.

Komoly hullámvölgybe került Dárdai Pál csapata, a Hertha, amely legutóbbi öt bajnokijából csak a Darmstadt ellenit nyerte meg, a másik négyet viszont elvesztette.

A berliniek így most a hatodik helyen állnak, pedig a 16. forduló után még dobogósnak mondhatták magukat, igaz, most sincsenek reménytelen helyzetben, mert csak két pontra van tőlük a harmadik Frankfurt.

Dárdai viszont így is az ősz legjobb edzője lett, legalábbis a német bajnokság honlapján meghirdetett szavazást ő nyerte meg, megelőzve a fantasztikus idényt futó Lipcse trénerét, Ralph Hasenhüttlt, valamint a veretlenségét egészen az elmúlt fordulóig megőrző Hoffenheim szemtelenül fiatal mesterét, Julian Nagelsmannt.

Dárdai 17 469 szavazatot kapott, míg a második Hasenhüttl 13 840-et, és van egy sanda gyanúnk, hogy a Hertha edzőjére nemcsak a berliniek voksoltak, hanem a minden hasonló szavazásnál nagyon aktív magyar szurkolók is.

Jár a taps Dárdainak

Dárdai ütős kis brigádnak lett az edzője, mert az ősz legjobbjai közé bekerült többek között a Bayern söprögetőnek is beillő kapusa, Manuel Neuer, a müncheniek osztrák mindenese, David Alaba, a szintén a Bayernt erősítő Philipp Lahm, a Dortmund két ifjú titánja, Ousmane Dembele és Christian Pulisic, valamint a góllövőlista első három helyezettje, Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern) és Anthony Modeste (Köln).

A korábban a magyar válogatottat is vezető Dárdai ezen a héten a 16. helyen álló Ingolstadt ellen készíti fel a Herthát, amelynek szombaton kötelező győznie, hogy ott tudjon ragadni a nemzetközi kupáért harcolók között.

[2272463] 2017-02-04 15:30:00 Hertha Berlin - Ingolstadtx;
2017-02-03;54
2017-02-04;54
2017-02-05;54
210225