Átigazolás

Majdnem eladtak a Barcelonának - David Beckham

  • varin

Az angol válogatott szélső elmondása szerint nem Sir Alex Ferguson akarta, hogy távozzon a Unitedtől.

David Beckham szenzációs pályafutást tudhat maga mögött, a Manchester Unitednél, a Real Madridnál és az Egyesült Államokban is komolyan letette a névjegyét. Most azonban egy eddig nem ismert információt tárt a világ elé, 2003-ban ugyanis majdnem a Barcelona játékosa lett a Real Madrid helyett.

"Éppen nyaralásomat töltöttem az Egyesült Államokban Victoriával, amikor egy barátom felhívott engem, hogy hallotta a Sky Sportson, hogy mindenben megegyezett egymással a Barcelona és a Manchester United. Én nem hittem el amit mond, nem is értettem miről van szó.

Mihelyst visszatértem Angliába, azonnal próbáltam kapcsolatba lépni az igazgatóval és Sir Alex Fergusonnal is, de nem sikerült. Később aztán elismerték, hogy megszületett a megállapodás a csapatok között. Én az ügynökömhöz fordultam és közöltem, ha távozom Manchesterből, akkor csak a Realhoz vagyok hajlandó igazolni. A következő nap pedig már mindenben meg is állapodtunk a Real elnökével és kész voltam elmenni az Old Traffordról is."

Beckhamnek köztudottan kissé zajos volt a viszonya Sir Alexszel, ám a legendás szélső megvédte a skót mestert, kiemelve, hogy ő soha nem akarta, hogy Beckham távozzon a MU-tól. "Miután távoztam, három évig nem is néztem MU-meccset, annyira haragudtam. Hiába lettünk bajnokok, hiába volt kitűnő évünk, nem tartottak rám igényt és emiatt nagyon haragudtam" - mondta Beckham.

Egy kis múltidézés a szenzációs játékos pályafutásából