FA Kupa

Újabb manchesteri parádé a láthatáron

A Vörös Ördögök az FA Kupa harmadik körében kiütötték a Readinget, most a még gyengébb Wigant fogadják.

A MU ismét gálázhat az FA Kupában.

Manchester United-Wigan

Noha az utolsó három meccsén nem nyert a Manchester United, sőt csütörtökön megszakadt a 17 meccsből álló veretlenségi sorozata a gárdának a Hull City otthonában, mégis pozitív előjelekkel várja a gárda a vasárnapi ütközetet. Ugyanis a Vörös Ördögök hiába szenvedtek vereséget a KC Stadionban, mégis bejutottak az Angol Ligakupa fináléjába.

Vasárnap egy újabb lépést tehát a címvédés felé az FA Kupában José Mourinho együttese, ugyanis a másodosztályban vergődő Wigant fogadják. A vendégek ugyan legutóbbi három tétmeccsüket megnyerték, mindez mégis csak arra volt elengedő, hogy a 2013-as FA Kupa győztese elkerüljön a kieső zónából. Igaz, az Athletic csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a még bennmaradást jelentő 21. helyen a Championshipben.

Noha a hazaiktól mindössze Eric Bailly hiányzik majd, vélhetően Mourinho egy kissé felforgatott csapatot küld pályára, játéklehetőséget adva például az olyan futballistáknak, akiknek eddig többnyire csak epizódszerep jutott. Ám még így is a hazaiak az esélyesebbek, hiszen a vendégeknél nyolcan is maródiak, ráadásul

a Manchester United a legutóbbi 19 Wigan elleni meccséből 18-at megnyert.

A Vörös Ördögök az utolsó hét hazai meccsükön még csak gólt sem kaptak a vendégektől, ráadásul a felek közti legutóbbi tizenegy találkozóból tízszer a manchesteriek legalább kétszer bevették a kék-fehérek hálóját. Arról pedig nem is beszélve, hogy a címvédő zsinórban nyolc FA Kupa találkozó óta mondhatja veretlennek magát.

Mindezek után, illetve figyelembe véve azt, hogy három hete az ugyancsak másodosztályban szereplő, ám lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Readinget 4-0-ra győzték le Mourinho tanítványai, alighanem ismét egy magabiztos sikert láthat az Old Trafford közönsége vasárnap.

1x2    
Manchester United Döntetlen Wigan
1.14 6.25 13.25
[2440552] 2017-01-29 17:00:00 Manchester United - Wiganx;