Topligák

Megint brutálisat égett a Liverpool, nincs már veretlen csapat a topligákban

Lassan összeülhet a válságtáb az Anfield Roadon, a Pool néhány nap alatt mindent elbukhat.

FA Kupa

Nem akármilyen játéknapot rendeztek az FA Kupában, hiszen a kora estig lejátszott tíz meccsen összesen 33 gól esett és sehol nem kellett újrajátszást elrendelni.

A legnagyobb meglepetést természetesen a Liverpool kiesése jelentette, ráadásul Kloppék Wolverhampton elleni kudarcát külön súlyosbítja, hogy ezúttal több alapember is szerepet kapott a kezdőben. A Wolverhampton elleni fiaskóval nem csak egy újabb kupától búcsúzott el a Pool, de továbbra is mindössze egyszer volt képes meccset nyerni 2017-ben, azt is a Plymouth ellen.

Továbbjutott viszont a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham Hotspur, ám a Sarkantyúsok kegyetlenül megizzadtak a Wycombe Wanderers ellen. A negyedosztályú alakulat a félidőben 2-0-ra, a 89. percben pedig még 3-2-re is vezetett, ám az utolsó minutumban, valamint a hosszabbítás hetedik (!) percében is betalált a Spurs, így ők jutottak a következő körbe.

2017-01-28;132

La Liga

Véget ért a Villarreal borzalmas szériája, a Sárga Tengeralattjáró 40 nap után tudott ismételten mérkőzést nyerni. Igaz, túl nehéz dolguk nem volt, hiszen a Granada jövőre vélhetően már a Segunda Divisionban vitézkedik.

Az Atlético Madridnál viszont újfent látszott, hogy egyáltalán nincs rend a fejekben. A Matracosok szinte egész meccsen alárendelt szerepet játszottak az Alavés otthonában és bizony ha nem kapják magukat össze nagyon hamar, akkor a Bajnokok Ligája-indulás is komoly problémákat jelenthet majd Griezmannéknak.

2017-01-28;87

Bundesliga

Angliához hasonlóan a németeknél sem fukarkodtak a gólokkal, a délutáni mezőny mind a tíz csapata betalált legalább egyszer, a Köln pedig meg sem állt hatig a Darmstadt otthonában.

De a forduló meglepetését nem a Kecskék, hanem az Augsburg szolgáltatta, amely többek között egy ilyen ritkán látható potyagóllal tudott nyerni Wolfsburgban.

A topligák utolsó veretlen csapata is elvérzett, a Szalai Ádámot csereként beküldő Hoffenheim vezetést szerzett ugyan Lipcsében, ám Gulácsi Péter csapata fordítani tudott és ezzel ugyanúgy 2-1-re nyert, mint a listavezető Bayern München.

2017-01-28;54

Serie A

Az utolsó öt tétmeccsét elveszítő Chievo meglepetésre elvitte mindhárom pontot az Olimpiai Stadionból, miután a Lazio ellen 1-0-ra nyertek a veronaiak. A mindent eldöntő találatot Inglese szerezte a 91. percben. A szombati másik találkozón az Internazionale a reménytelen helyzetben lévő Pescarat fogadja a Giuseppe Meazzában.

2017-01-28;55