Női kézilabda

A középdöntőben folytatja a Győr és a Fradi

Szombaton mindkét magyar csapatunk pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligájában: a Győr a Krim Ljubjanát fogadja, a Fradi pedig a Metz vendége lesz.

Fotó: gyoriaudietokc.hu

A középdöntős szakasszal folytatódik a nőknél a Bajnokok Ligája, emlékeztetőül, a Győr csoportelsősként, míg a Fradi csoportmásodikként kvalifikálta magát a verseny ezen fázisába.

A szombati találkozók kapcsán nem kérdés, hogy a Győr néz könnyebb feladat elé, főleg amiatt, mert Ambros Martín lányai saját közönségük előtt futnak majd ki a parkettre. Az ETO  2017-ben három magyar bajnokit játszott idáig és az esélyeknek megfelelően valamennyit (Mosonmagyaróvár, Fehérvár, Siófok) magabiztosan meg is nyerte, igaz, legutóbb a Siófok ellen az első félidő után kétgólos hátrányban volt.

2. csoport
1. Győri ETO 4 3 0 1 114:95 6p
2. Ljubljana 4 3 0 1 112:110 6p
3. Larvik 4 2 0 2 114:113 4p
4. Midtjylland 4 2 0 2 90:101 4p
5. Esbjerg 4 1 0 3 110:113 2p
6. CSM Bukarest 4 1 0 3 96:104 2p

"Az elmúlt kettő-három hétben sajnos nem volt ideális a felkészülésünk; sérülések, betegségek, és a magyar válogatott összetartása miatt sem tudtunk folyamatosan teljes létszámban edzeni. Ez azt jelentette, hogy kevesebb időnk volt készülni az előttünk álló feladatokra. Ennek a jele volt a Siófok elleni mérkőzés első félidejében mutatott gyengébb játékunk is. Ez lesz az első középdöntő mérkőzésünk, és biztos vagyok benne, hogy nem számíthatunk egyszerű összecsapásra. Fel kell vennünk a Bajnokok Ligája ritmusát, és ráadásul nehéz ellenfél ellen kezdünk. A szlovén Krim a másik csoport első helyén végzett, gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy ők a meglepetés csapat. Otthon nem szenvedtek vereséget a csoportkör alatt és két alkalommal is legyőzték a Larvik gárdáját. Ez egy nehéz összecsapás lesz, nem szabad kiindulni abból, hogy kik játszanak az ellenfélnél, tisztelni kell őket, hiszen remek eredményeik vannak eddig" - nyilatkozta klubja honlapjának Ambros Martín, aki hozzátette, Korsós Dorina, Tóth Gabriella és Puhalák Szidónia sérülés miatt továbbra sem állhat a csapat rendelkezésére.

Bár a spanyol tréner óvatosan fogalmazott, a bukmékerek nem érzik ennyire veszélyesnek az ellenfelet, hiszen az ETO győzelme három esélyben mindössze 1.04-es szorzóval fogadható. A szlovén bajnok szereplése egyébként pozitív meglepetésnek mondható, hiszen a nevek alapján nem említhető egy lapon Európa legjobbjaival, az első csoportkört mégis megnyerte, három skandináv bajnokot maga mögé utasítva (Larvik, Ejsberg, Savehof).

Első mérkőzésről lévén szó, vélhetően az ETO játékában lesznek apró hullámvölgyek, ezért nem számítunk sziporkázó formára, ugyanakkor a védekezés ezúttal is rendben lehet, így ezen a mérkőzésen inkább kevesebb, mint több gólra számítunk.

1x2    
Győr Döntetlen Krim Ljubjana
1.03 17.50 9.50

Fotó: fradi.hu

Merőben más a helyzet a Ferencváros kapcsán, hiszen Elek Gábor együttese a francia listavezető Metz vendége lesz. A két gárda legutóbb a KEK 2011/12-es kiírásában találkozott egymással, és mind a két meccsen vendéggyőzelem született. Az esélyek most is kiegyenlítettek, hiszen a fogadóirodák közel azonos szorzót kínálnak mindkét csapatra.

A Fradi ebben az évben négy magyar bajnoki mérkőzést játszott le és a Győrhöz hasonlóan valamennyit magabiztosan meg is nyerte. A zöld-fehérek soraiban immáron újra ott van a hosszú kihagyás után visszatérő Szöllősi-Zácsik Szandra is, igaz, az átlövő még messze van a csúcsformájától.

1. csoport
1. Vardar SCBT 4 3 1 0 134:102 7p
2. Buducnost 4 3 0 1 106:92 6p
3. Ferencvárosi TC 4 2 1 1 116:115 5p
4. Metz 4 2 0 2 97:92 4p
5. Thuringer 4 1 0 3 91:110 2p
6. Asztrahanocska 4 0 0 4 102:135 0p

A Metz csak két tétmeccsel tudott ráhangolódni a BL-re, a Nantes elleni idegenbeli rangadón pedig be kellett érnie a döntetlennel. Ezzel együtt a hazaiak vezetik a francia bajnokságot és a liga első számú esélyesének számítanak. A franciák keretének legnagyobb sztárja az exgyőri Ana Gros,de  jó pár francia válogatott játékossal is büszkélkedhet a Metz, ami mindenképpen veszélyes ellenfélé aposztrofálja. Az első csoportkörben a Buducsnoszt mögött a második helyen zárt, ám hazai környezetben még a montenegrói sztárcsapatot is le tudta gyűrni (28-25).

A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos lesz ez a mérkőzés, amennyiben a Fradi meg tudná kaparintani a győzelemért járó két pontot, meglehetősen kedvező helyzetből várhatná a folytatást.

Ugyanakkor a Metz amolyan "sötét ló" a szemünkben, így a győztes kilétére ezúttal nem tippelnénk. Mivel a francia csapat a védekezést tartja legfőbb erősségének, a bukmékerek igen alacsony határt szabtak a gólok számát illetően, viszont mivel a Fradi inkább támadásban klasszis, teszünk egy próbát arra, hogy látunk legalább 46 találatot ezen a meccsen.

1x2    
Metz Döntetlen Ferencváros
1.90 8.50 2.05