Darts

Jön a papírforma és van Gerwen örülhet?

Január 27 és 29 között Milton Keynes-re figyel a dartsvilág, ugyanis ebben a London közeli városkában elrajtol a 2017-es idény, méghozzá a The Masters névre hallgató viadallal.

Alig néhány hete emelte magasba a világbajnoki trófeát Michael van Gerwen, máris rajtol az új szezon, amely a topjátékosok számára semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, mint a tavalyi. Idén is rengeteg tornán és helyszínen láthatjuk majd a világ legjobb dartsosait. Első állomásuk Milton Keynes, ahol a The Masters elnevezésű viadalra kerül sor. Nincs nagy múltja ennek a tornának, hiszen csupán ötödik alkalommal kerül megrendezésre, ám a mezőny erősség és az összdíjazás miatt rendre nagy figyelmet kap. 

Ez valamilyen szinten egy erőfelmérő is lesz a legjobbaknak, hiszen február 2-án rajtol a tavasz legfontosabb versenye, a 16 állomásból álló Premier League. Van, aki többet, van, aki kevesebbet pihenhetett az utóbbi időben, nyilván attól függően, hogy kinek, mikor ért véget a világbajnoki szereplés. 

Van Gerwen sorozatban harmadjára nyerheti meg a The Masterst.

A főtábla csupán 16 játékosból áll, tehát a mezőnyt abszolút a krém alkotja. Minden sztár tiszteletét teszi a tornán, aki számít, így egy igazán színvonalas verseny várható, amit egyébként három nap alatt lezavarnak.

Az első számú favoritnak természetesen a vb-címvédő Van Gerwen számít, aki például Dél-Afrikában pihente ki az előző szezon fáradalmait. Elképesztő év van a háta mögött, ezt felülmúlni nem nagyon lehet már, maximum megismételni. Annak első lépése lehet, hogy ezen a tornán megvédi a címét. Nem csak tavaly, de tavalyelőtt sem talált legyőzőre Milton Keynes-ben. 

Van Gerwen az előző szezonban a top 16-os játékosok ellen vívott mérkőzései 81.1%-át megnyerte, ezzel kimagaslóan a leghatékonyabb a mezőnyben a riválisaival szemben. A második helyen 64.1%-kal Phil Taylor áll.

A trófea sorsa tényleg csak azon múlik, hogy a holland milyen formában van. A világbajnokságon megmutatta, hogy lehet ellene pazarul szerepelni, de, ha ő is jól dob, akkor nem kap lapot a másik.

A sorsolás elég felemás táblát hozott, ugyanis az alsó ágon találjuk Taylort, Gary Andersont, Peter Wrightot, Raymond van Barneveldet és a tavalyi döntős Dave Chisnallt is, míg van Gerwen legnagyobb ellenfele James Wade vagy Adrian Lewis lehet. 

Semmit nem tudunk a játékosok formáiról, így szinte lehetetlen megjósolni, hogy kik lesznek a döntősök. Van Gerwen valamilyen szinten adott, papíron pedig Andersonnal kellene játszania, ám ez a torna nem arról híres, hogy papírforma szerint alakulna, leszámítva, hogy a holland nyer...

Ki nyeri a The Masterst?
   
Michael van Gerwen 1.55
Gary Anderson 5.50
Peter Wright 10.75
Phil Taylor 14.00
Adrian Lewis 24.00
Raymond van Barneveld 28.00