Kézilabda-vb

Fináléba várjuk a franciákat - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon már az elődöntőknél járunk. Tippmestereinknek adott volt a feladat, a francia-szlovén és a horvát-norvég mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

Karabaticék a szlovénok ellen juthatnak a döntőbe. - Fotó: francehandball2017.com

Franciaország-Szlovénia
Tipp: Franciaország -2,5
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

A csütörtöki elődöntőben a franciák és a szlovénok találkoznak. A gallok eddig valamennyi meccsüket megnyerték a tornán, a negyeddöntőben a svédeket verték három találattal. Ezzel szemben nyugati szomszédainknak becsúszott egy-egy döntetlen és vereség. Gasper Margucék ráadásul mindössze egyszer játszottak komoly ellenféllel, ám akkor rögtön könnyűnek találtattak, s tíz góllal (!) kikaptak. A hazai pálya előnye és a minőségibb csapat is a franciák felé billenti a mérleg nyelvét, na, meg az is, hogy a felek január elején barátságos találkozókon találkoztak, s mindkétszer simán nyertek Nikola Karabaticék. Így pedig szerintünk nem lenne meglepetés, ha a hazai alakulat legalább három góllal legyőzné Szlovéniát csütörtökön.

Horvátország-Norvégia
Tipp: 53.5 gól felett
Odds:
1.35@ Tippmixpro

Pénteken kerül megrendezésre a másik elődöntős párharc, amelyben a mieinket könnyedén búcsúztató Norvégia a spanyolverő Horvátországgal találkozik. Fogadási szempontból rendkívül nehéz eset ez a találkozó, hiszen közel egyenlő erők feszülnek majd egymásnak. A vb-n mutatott forma alapján a norvégokat egy picit esélyesebbnek véljük, azonban a horvátok kerete nagyobb nevekből áll, a spanyolok legyőzése pedig óriási lökést adhat a gárdának.

Norvégia sikereit elképesztően gyors játékának köszönheti, az irányító Sogesen vezetésével gyakorlatilag rárontanak az ellenfél védelmére. Minden játékos duzzad az önbizalomtól, a belső emberek és a szélsők is bombaformát mutatnak, sokat mondó adat, hogy utolsó 4 meccsükön egyaránt 30 gól fölé jutottak. A horvátok számára az lehetne tehát a recept, ha le tudnák lassítani a skandinávokat, csakhogy szomszédaink nem erre készülnek. A déliek védekezése ezen a vb-n nem volt túl meggyőző, így Norvégiát saját fegyverével, a rohanással akarják meglepni. Ez részben kényszermegoldás is, miután a jobb átlövő pozícióban Luka Sebetic és Luka Stepancic is megsérült - vagyis felállt fal ellen csökkennek az esélyeik.

Két fiatal és önbizalomtól duzzadó válogatott csatáján a végeredmény helyett inkább a gólokra fogadunk, véleményünk szerint legalább 54 találatot összehoznak majd a csapatok.

hatharom.com
Franciaország-Szlovénia Franciaország -2,5
Horvátország-Norvégia Több, mint 53.5 gól
@1.75