Nyilatkozat

Kleinheisler egy forintot sem ért, átbaszták a németeket - Urbán Flórián

A korábbi újpesti középhátvéd igen keményen nyilatkozott a Ferencváros új játékosáról.

Pénteken robbant az átigazolási bomba, a magyar válogatott középpályását, Kleinheisler Lászlót félévre kölcsönvette a Ferencváros. A klubcsere ténye igencsak megosztotta a hazai futballközeget, többen örülnek, hogy egy válogatott játékos került az NB I meghatározó csapatához, mások azonban óriási visszalépésnek és a magyar futball újabb kudarcának titulálják, hogy a kevés Bundesliga-játékosaink egyike visszakerült Magyarországra. Utóbbiak táborát gyarapítja Urbán Flórián is, aki az Index Facebook-postjához kommentelte igen velős véleményét. A volt Újpest-játékos kifakadását a FourFourTwo vette észre.

Melyik csapat nyeri az NB I-et?
   
Videoton 2.00
Ferencváros 3.50
Honvéd 5.00
Vasas 5.00

"Na neeee! A labdarúgásban egy közös nyelv van a labda és azzal, hogy tudsz bánni…

Miért nem lehet kimondani! Fiam szar vagy, nem ütöd meg a Bundesliga kettő szintjét sem menjél haza lötyögni ahonnan jöttél… Mekkora paraszt vetítés folyik ebben az országban...

Mert egyszer eltalálta a kaput Oslóban, azonnal rámentek a gyökér managerek ,szerencsétlent gyorsan elsütötték Brémába és kaszáltak egy kis lét… Csakhogy a Brémaiak pár hét múlva rájöttek, hogy átbaszták őket! Gyorsan lepasszolták egy kis csapatnak hátha ott mutat majd valamit. De mivel ott sem ért egy forintot sem ezért haza zavarták. A magyar népet meg etetik a hülye maszlaggal, hogy tanuljon meg németül..." - áll Urbán kommentjében.

Ám ennek ellentmond némiképp Kozák Attila, a játékost képviselő ügynökség egyik emberének nyilatkozata, aki rangado.hu-nak elmondta, Kleinheisler esetében egyáltalán nem a kvalitásokkal akadtak a problémák, hanem a nyelvtudással.

Kleinheisler hamarosan visszatérhet Brémába - legalábbis ebben bízik az ügynökség

"Németországban egybecsengő szakmai véleményeket kapott arról, hogy mint labdarúgó, eléri a német élvonal szintjét, nagyon jó focistát látnak benne, de kommunikációs problémák miatt egyelőre ott nem léphet előre.

Mentálisan, kommunikációban és a német nyelvben van némi lemaradása. Amennyiben a németet jobban elsajátítja, még jobban be tud illeszkedni, ki tud állni a saját véleményéért a csapaton belül, oda tud menni az edző elé megbeszélni a problémákat. Idén kezdtünk el Lacival dolgozni, előtte erre sajnos kisebb hangsúlyt fektetett. Nagyjából öt hónapot kapott arra, hogy összeszedje magát olyan szinten nyelvtudásban, ami a németországi előrelépéshez kell" - mondta Kozák.

A T&M Football Agency képviselője elmondta azt is, hogy nyelvtudás hiányában szakmailag szinte esélytelen a fejlődésre, ráadásul ha egy olyan edzőt kap ki, aki türelmetlen a kommunikációt illetően, megrekedhet a fejlődése. "A Bremen várja vissza, figyeli a teljesítményét és szurkol neki, hogy a hiányosságait tudja pótolni annak érdekében, hogy a nyáron ismét számításba vehessék" - zárta Kozák Attila.

Az elmúlt években több játékosnál is komoly problémát jelentett a nyelvtudás hiánya. Feczesin Róbert alább látható egészen sokkoló nyilatkozata mellett emlékezhetünk még Simon Krisztián performanszára a Rotterdamba érkezésekor, de más magyar játékosok esetében is az egyik legtöbbet emlegetett hiányosság az idegen nyelv ismeretének teljes hiánya volt.

209575