Olasz foci

Kifoghat-e harmadszor is a Milan a Juventuson?

  • MVB80

A bajnokságban és a Szuperkupa-döntőn már sikerült, a következő feladat a kupa negyeddöntője.

Az Olasz Kupa májusi döntőjének a visszavágóját rendezik szerda este Torinóban, ahol a Juventus és a Milan találkozik egymással. A legutóbbi sorozat fináléja a hosszabbításban dőlt el, akkor a római Olimpiai-stadionban többségben lévő Juventus-drukkerek örülhettek, mert Morata fejese címvédést jelentett a számukra.

Azóta viszont a Milan kettőből kétszer fricskázta meg a Juvét, előbb a San Siróból küldte haza szomorúan Manuel Locatelli fantasztikus góljának köszönhetően,

majd a Szuperkupa-döntőben vette ki a trófeát Buffonék kezéből a jobban lőtt büntetőkkel.

Ez a két sikerélmény a Milan mellett szól, az aktuális forma és a hazai pálya viszont a Juventus mellett van. A Milan a Szuperkupa-diadal óta két körömrágós győzelmet aratott, utána viszont csak döntetlenre futotta a Torino otthonában, és még arra sem a Napoli elleni rangadón.

1x2    
Juventus Döntetlen Milan
1.45 3.90 6.25

A Juvénak is van már egy zakója idén (Firenzében kapott ki 2-1-re), otthon viszont félelmetes, minden sorozatot számolva 39 tétmeccs óta veretlen (a bajnokságban 27-et nyert egyhuzamban), utoljára az Udinese fogott ki rajta – még 2015 augusztusában.

A Milan keretébe már bekerült az Evertontól érkező, de Barca-nevelésnek számító szélső, Deulofeu, kimaradt viszont Niang, akit a legfrissebb hírek szerint a PL-ben szereplő Watford vinne. A sérültek közül Suso már a társakkal edzett, és jó esély van a játékára, De Sciglio azonban nagy valószínűséggel kihagyja a negyeddöntőt.

Az olasz oldalak Zapatát jelölik a védelem közepére Romagnoli mellé, ami elég merész húzás lenne Montellától, tekintve, hogy a kolumbiai bekk utoljára éppen a májusi kupadöntőn játszott.

A Szuperkupa-döntőn Paletta és társai megállították Dybalát

A másik oldalon Massimiliano Allegri annyit árult el, hogy Pjaca és Marchisio nem lesznek az első perctől a pályán, és azt is hozzátette, lesznek változások a Lazio elleni látott kezdőcsapathoz képest. A kapuban így várhatóan Neto váltja Buffont, a hátvédsorban Rugani lehet a kedvezményezett Chiellinivel szemben, és egy sorral előrébb kezdő lehet a Genoától igazolt Rincon.

Allegri azt is megemlítette, még egyetlen csapat sem tudta egymás után háromszor is vitrinbe tenni az Olasz Kupát, úgyhogy az idei céljuk az a sorozatban, hogy történelmet írjanak.

A kupában az utóbbi években rendre a Juve jött ki jobban a két csapat párharcából, a tavalyi kupadöntő előtt 2013-ban a negyeddöntőben, 2012-ben az elődöntőben pöckölték ki a Milant.

Ha érdekel, mit várnak tippmestereink a meccstől, akkor olvasd el a napi ajánlóban!

[2444783] 2017-01-25 20:45:00 Juventus - AC Milanx;
2017-01-24;141
2017-01-25;141
2017-01-31;141
2017-02-01;141