Serie A

Sousáékra és gólokra éri meg fogadni a héten - tippek a fordulóra

  • varin

A Romára igen nehéz "kötelező győzelem" vár, míg Nagy Ádámék a támadóját vesztett Torinót fogadják.

Ha az előző két hétben egy kicsit "nyafogtunk", hogy nem rendeznek elég izgalmas találkozót a Serie A-ban, akkor most nagyon elégedetten dőlhetünk hátra székünkben. Szombaton és vasárnap is csúcsrangadóra kerül sor, a Milan-Napoli és a Juventus-Lazio legfontosabb tudnivalóit pedig külön cikkben járjuk majd körül. De most lássuk, mit is érdemes tudni a többi találkozóról.

   
  1 x 2
Chievo-Fiorentina 3.25 3.15 2.20
Milan-Napoli 3.50 3.40 2.00
Juventus-Lazio 1.50 4.00 6.10
Genoa-Crotone 1.55 3.80 5.80
Palermo-Internazionale 5.80 3.80 1.55
Pescara-Sassuolo 2.75 3.25 2.45
Empoli-Udinese 2.50 2.95 2.90
Bologna-Torino 2.95 3.10 2.40
Atalanta-Sampdoria 1.65 3.65 4.95
Roma-Cagliari 1.25 6.00 9.00

A mi figyelmünk a két csúcsrangadó mellett Szicíliára irányul majd leginkább, itt rendezik ugyanis a pikánsnak tűnő Palermo-Internazionale találkozót. Balogh Norberték számára továbbra is minden pont élet-halál kérdése és ideje összekapniuk magukat a rózsaszín mezeseknek, hiszen a nyolcpontos hátrány Olaszországban nagyon nehezen ledolgozható. A kék-feketék parádés szériában vannak, a bajnokságban öt nyertes mérkőzést számlálhatnak, a kupából pedig kiütötték a Bologna csapatát és már a legjobb nyolc között vannak. A milánói gárda, azonban nem szeret a Renzo Barberában játszani, 2010 szeptembere óta csak két pontot szereztek a szicíliai arénában. Mi úgy véljük, most egy igazi gólzivatar van kilátásban, hiszen a Palermo továbbra is a 3-4-3-as "mindent bele" taktikával lép pályára, míg a kék-feketék játékosait nem kell kétszer kérni ezekben a hetekben, hogy lőjenek gólt. A 2.5 gól felett 1.70-es szorzóval kecsegtet.

A fordulót a Chievo-Fiorentinával nyitjuk majd, ahol szintén a vendégek a favoritok. A Violák hatalmas bravúrral legyőzték múlt héten a Juventus csapatát, amely egy igen kellemetlen, három mérkőzést számláló nyeretlenségi szériát szakított meg. A veronai gárda viszont négy elbukott mérkőzésen van túl egyhuzamban, köztük például a firenzeiek elleni 1-0-ra elveszített kupameccsen. Az elmúlt hetek nehéz mérkőzései után ez most egy fokkal könnyebb kirándulásnak ígérkezik Bernardeschiék számára. Paulo Sousa tanítványai ráadásul imádnak a Repülő Szamarak ellen játszani, hiszen utolsó tíz meccsükből kilencet is megnyertek, így mi most is egy szoros "V"-re esküdnénk 2.20-ért.

Szintén igencsak paprikás lehet a hangulat Pescarában, ahová a Sassuolo bosszút esküdve érkezik. A második héten ugyanis jogosulatlan játék miatt az újoncnak ítélték a három pontot, ami azóta is a Delfinek egyetlen győzelmét jelenti. Olyan túlságosan a zöld-feketéknek sem lehet jó hangulatuk, Berardiék december eleje óta csupán a Palermót tudták legyőzni, a kupából pedig kiestek a Cesena ellen. A Sassuolóra azonban lehet számítani, ha idegenben játszanak, 10 meccsükön eddig 37 gól esett, amely a legtöbb a ligában. Így mi itt is a legalább három gólra tippelünk, 1.75-ért.

A Torino az idén eddig remekül szerepel a Serie A-ban, Belottiék a 9. helyen állnak úgy, hogy, ha hétfőn nem szórakozzák el kétgólos előnyüket a Milan ellen, akár a 8. pozícióban is lehetnének. Most azonban nehéz dolga lesz Mihajlovics fiainak, hiszen a Bologna jól muzsikál ezekben a hetekben, ráadásul a Bikáknál hiányozik majd a házi gólkirály, Belotti. A piros-kékek otthon hajlamosak kevés gólos mérkőzéseket játszani, a kilenc bajnokijukon csupán 16 gól esett a Dell'Arában. 1.70, hogy nem lesz három találat a    -n.

A Farkasok a múlt héten kiütéses győzelmet arató Cagliarit fogadják, amely az elmúlt években többször is borsot tört a Roma orra alá, míg az Atalanta-Sampdoria, az Empoli-Udinese és a Genoa-Crotone mérkőzésekre igen nehéz lenne tippelni.

2017-01-21;55
2017-01-22;55
211987