Angol foci

Ha ezt is behúzza a Spurs, akkor tényleg számolni kell vele

  • MVB80

A Premier League 22. fordulójának rangadóján a Manchester City a Tottenhamet fogadja.

Fantasztikus formában várhatja a Manchester City elleni rangadót a Tottenham, amely hat bajnokit és egy FA-kupa-meccset nyert meg egyhuzamban, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen áll, megelőzve a két manchesteri csapat mellett az Arsenalt és a Liverpoolt is.

A Spurs nemcsak egymás után nyeri a meccseket, de ad a látványra is, a West Bromnak, a Watfordnak és a Southamptonnak is négyet rámolt be, de a listavezető Chelsea elleni 2-0 vagy a Hull elleni 3-0 miatt sem kell lehajtott fejjel elbujdokolniuk a játékosoknak.

A másik oldalon viszont ideje lassan megnyomni az újratervezés gombot, mert a Citynél valami nagyon félresiklott, a csapat ugyanis nem tud egyenletes színvonalon teljesíteni. Egygólos vereség az Anfielden, aztán ugyanilyen arányú győzelem a Burnley ellen, amit egy West Ham elleni 5-0, majd egy Everton elleni 0-4 követ.

1x2    
Manchester City Döntetlen Tottenham
2.10 3.30 3.30

Ebből is jól látszik, hogy a City rendre felül a hullámvasútra, és az angol lapok keményen nekiestek Pep Guardiolának, akiből mém lett, ahogyan az Everton elleni pofon alkalmával maga elé bámulva, beletörődve figyeli csapatát a kispadról.

[2252397] 2017-01-21 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx

Ami szembetűnő, hogy a rangadókon nem elég hatékony a csapat, a MU-t és az Arsenalt sikerült ugyan legyőzni, de a Chelsea, Liverpool, Tottenham hármas ellen pont nélkül maradt a City. A Spurs október elején 2-0-ra nyert Guardioláék ellen a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtva – egyben megszakítva a rivális idény kezdete óta tartó győzelmi szériáját -, de ezt azóta sikerült felülmúlni a Chelsea és a WBA ellen.

Nagy kérdés, a szombati rangadón le tudja-e fékezni a City sokat piszkált védelme a Tottenham támadóit, elsősorban a 13 gólnál járó Harry Kane-t és a nála hárommal kevesebbszer eredményes Dele Allit. A Barcától érkezett kapus, Claudio Bravo a leigazolása óta folyamatosan az internetes gúnyolódások célpontja, de kijut a kritikákból Nicolas Otamendinek is, aki nem tudta megfelelően pótolni a folyton sérült csapatkapitányt, Vincent Kompanyt.

[2252397] 2017-01-21 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;5

Jan Vertonghen sérülése miatt Mauricio Pochettinónak is meg kell bontania a védelmet, kérdés, marad-e a Spurs az utóbbi időben felvállalt háromvédős felállás mellett, vagy inkább visszatér a négy hátvédhez.

A Tottenham megnyerte a legutóbbi három City-elleni rangadót, előtte viszont a manchesteriek örülhettek sorozatban négyszer, szombat este meglátjuk, mit hoznak ki egymásból a csapatok.

Az biztos, ha a Spurs győzni tudni, akkor azzal tényleg bejelentkezik a bajnoki címért, egyben igazat ad Guardiolának, aki már az Everton elleni maflás után kimondta, hogy a City kiszállt az aranyért folyó versenyből.

És ami fogadói szempontból hasznos információ lehet: utoljára 2010 augusztusában játszottak döntetlent a csapatok, az akkori 0-0 óta mind a két találkozón győztest avattak. Ami szintén jó támpont lehet, hogy ezen a 12 meccsen összesen 47 gólt jelent, ami majdnem négyes gólátlagot jelent.

[2252397] 2017-01-21 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;
2017-01-21;47
2017-01-22;47
209498