Australian Open

Mutatjuk a legjobb tippet Babos meccsére

Kedd hajnalban az amerikai Nicole Gibbs ellen mutatkozik be a soproni kiválóság Melbourne-ben, az év első GS-tornáján.

Egy honfitársunknak szurkolhatunk az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a 25. kiemelt Babos Timinek, Fucsovics Márton és Gálfi Dalma ugyanis nem élte túl a selejtezőt.

A soproni kiválóságunk viszont sorozatban 11. Grand Slam-főtáblás mérkőzésére készül.

Babosnak ritkán szokott a sorsolásnál szerencséje lenni, most is kaphatott volna könnyebb ellenfelet az amerikai Nicole Gibbsnél, bár szerencsére a 92. helyen álló ohiói lány jó hét-nyolc hónapja tudása alatt teljesít.

Gibbs tavaly nagyon eredményesen indította az évet, a jó formája egészen a márciusi amerikai kemény pályás tornákig kitartott, fel is figyeltek rá a tengerentúlon. A salakszezonban viszont elveszítette a fonalat és a szezon második felében sem talált vissza a helyes ösvényre. Egyelőre 2017-ben sem alkotott maradandót, Aucklandben Caroline Wozniacki egy játékot engedett neki, míg Hobartban Andrea Petkovic ellen szaladt bele egy újabb vereségbe és 0-6-os szettbe. Így aztán nem is túl nagy elvárásokkal érkezett Melbourne-be, de pont emiatt lehet veszélyes.

Magyar idő szerint kedd hajnali 1-kor lép pályára Babos. - Fotó: Facebook

Ráadásul ugye Timi sem kezdte jól az évet, hiszen mindkét egyéni meccsét elveszítette, igaz, azt nem lehet mondani, hogy kilátástalan lett volna a játéka. A párosból meríthet, Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán ugyanis Sydneyben trófeát nyert, és kiváló duókat sikerült legyőzniük. 

Babost Grand Slam-tornán hét alkalommal hozták ki eddig 1.50 vagy annál alacsonyabb szorzójú favoritnak, ebből négyet megnyert, hármat elveszített. Két vereség ugyanakkor még 2012-re datálódik.

Érdekesen alakulnak az oddsok, ugyanis 1.57-tel nyitott Timi, most viszont már csak 1.40-1.45 körül fizetnek a továbbjutására, tehát a fogadók abszolút neki szavaznak bizalmat. Mi is a tömeggel tartunk, Babos képzettebb teniszező, a legnagyobb különbség pedig az adogatásukban mutatkozhat meg. Az amerikai a nehéz pillanatokban nem igazán támaszkodhat a szerváira, ellentétben a magyar lánnyal, akinek tudjuk, hogy ez az egyik nagy erőssége. Benne van a pakliban, hogy csak nyögvenyelősen megy tovább Timi, hiszen tudni kell kezelni az esélyesség terhét, a US Openen is elmondta, hogy nem volt könnyű megküzdenie azzal, hogy életében először kiemelt egy major versenyen. Ráadásul ausztráliai idő szerint délelőtt 11-kor lép pályára, ezekre a meccsekre még nehezebb felpörögni. De bízunk benne, hogy sikerrel megküzd magával és az elemekkel egyaránt.

hatharom.com
Babos jut tovább
@ 1.40