Topligák

Nagyon megverték a Cityt, véget ért a Real menetelése - összefoglaló

  • MVB80

Az Everton kitömte a Cityt, a MU pontot mentett a Liverpool ellen, a Roma tapad a Firenzében elbukó Juventusra, a Valencia végre képes volt győzni, a Realnak a 41. meccsén úszott el a veretlensége. Ez történt a topligákban vasárnap.

Premier League

Az idény egyik legnagyobb meglepetését okozta az Everton, amely 4-0-s vereséggel küldte haza Pep Guardiola Manchester Cityjét.

A City hiába birtokolta 71 százalékban a labdát, az Everton nem engedte kibontakozni az ellenfelet, miközben a saját helyzeteivel remekül sáfárkodott. A liverpooliak harmadik gólját a második bajnokiján játszó, 18 éves Tom Davies szerezte, a negyediket pedig a nemrég 11 millió fontért igazolt, szintén tinédzser Ademola Lookman, aki emlékezetessé tette a debütálását. Guardiola pedig nem véletlenül szomorkodott a kispadon, bajnokin még sosem szenvedett aktuális csapata négygólos vereséget, most ezt is megélte.

A forduló rangadóján a MU a Liverpoolt fogadta, és Klopp csapata szerzett vezetést, amikor Pogba fejelni akart, de helyette kézzel találta el a labdát, a büntetőt pedig Milner a bal sarokba küldte.

A MU többször is egyenlíthetett volna, de Simon Mignolet kivédte a hazaiak szemét, aztán a 83. percben jött Zlatan Ibrahimovic, és fejesével elintézte, hogy a gyűlölt rivális ne vigye el mindhárom pontot.

Apró szépséghiba, hogy az akció elején Antonio Valencia lesen állva kapta a labdát. A vége azonban maradt 1-1, a MU így megőrizte veretlenségi sorozatát, amely immáron 16 meccsre hízott.

now;47
209498

La Liga

Nagyon fontos győzelmet aratott a Valencia, amely nyolc forduló óta csak szenvedett. Most viszont az Espanyolt 2-1-re legyűrte, de még ezzel sem tudott elmozdulni a veszélyes zónából, igaz, mivel az Eibar 3-2-re verte a Sporting Gijónt, így négy pontra meglógott a 18. helyezettől. A kiesési rangadón a Granada és az Osasuna egy-egy pontot kapott az 1-1-ért, de ez egyikükön nem segít.

Az Alavés emberhátrányba került a második félidő elején a Celta Vigo otthonában, de így is majdnem elvitt egy pontot, de csak majdnem, mert a 89. percben Nemanja Radoja kihasználta a Celta sokadik helyzetét.

A forduló végén jött a slusszpoén, a Real Madrid ugyan vezetett a Sevilla ellen, de a meccs hajrája az andalúzoké volt, előbb a Real állandó megmentője, Sergio Ramos fejelt öngólt,

majd a 92. percben a nemrég igazolt Stevan Jovetic lövését Keylor Navas segítette be. A Realnak ezzel odalett a veretlenségi sorozata, a 41. meccsen vérzett el Zidane csapata, de már a hétközi, szintén Sevilla elleni kupameccsen is erősen rezgett a léc. A Real így egy ponttal vezet a Sevilla, és kettővel a Barca előt, de egy meccsel kevesebbet játszott.

now;87
211384

Serie A

A Roma őrzi a második helyet az olasz bajnokságban, és tapad a címvédő Juventusra, Radja Nainggolan gyönyörű gólt szerzett az Udinese ellen.

 
A Roma nyerhetett volna simábban is, de Edin Dzeko kirúgta a stadionból a büntetőt.
 

A Farkasok egyébként szeretnek Udinében játszani, 2011 óta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik győzelmük.

A Napoli egy félidőn át puhította a Pescarát, aztán a második félidőben végül hozta a papírformát, és 3-1-re győzött. Az első gólt az a Lorenzo Tonelli szerezte, aki második meccsét játszotta az idényben, és az elsőhöz hasonlóan megint eredményes volt.

A Lazio ott lohol a nápolyiak nyakában, miután 0-1-ről fordított az Atalanta ellen. Lassan reménytelen helyzetbe kerül a Palermo, amely Robin Quaison góljával vezetett a Sassuolo ellen, de végül 4-1-re kikapott. A Palermo magyarjai közül Sallai Roland sérült, Balogh Norbert pedig a 78. percben állt be a gólszerző helyére.

Ugyanez volt a forgatókönyv Cagliariban, ahol a Genoa vezetett, Diego Simeone fia, Giovanni már hét gólnál jár. A szárdok azonban a korábban a Genoában is megforduló Marco Borriello vezérletével megszórták a vendégeket, és a meccs beváltotta az előzetes várakozásokat, összesen hat sárga és egy piros lapot hozott, így aki ránk hallgatott, az jól járt.

Az olasz meccsek egyébként két kivétellel azt az eredményt hozták, amire tippeltünk, előbb a Sampdoria tréfált meg minket, amely nem tudta felülmúlni az idegenben gyengécske Empolit, majd a bajnokságban egyeduralkodó Juventus, amelynek pedig hagyományosan jól megy Firenzében. Most azonban még a döntetlen sem jött össze, pedig Gonzalo Higuaín szépítése után az utolsó félórában nagyon nyomott a címvédő. De a Fiorentina kihúzta - sőt a hosszabbításban Josip Ilicic egy az egyben ment Gigi Buffonra, mégis elrontotta -, és ezzel újra nyílt a bajnokság. 

now;55
211987