Olasz foci

A Juve felhergelné a firenzeieket, a Napoli gólzáporra készül - tippek a fordulóra

  • MVB80

Két nagy rangadót rendeznek a Serie A 20. fordulójában, ami hivatalosan az első tavaszi játéknapnak számít, bár a pályák minősége még nagyon is a téli állapotokat tükrözi majd várhatóan.

Az első rangadóig vasárnap estig kell várnunk, amikor az utóbbi években a bajnokságot kisajátító Juventus a Fiorentina otthonába látogat.

   
  1 x 2
Crotone-Bologna 2.90 3.00 2.50
Internazione-Chievo 1.40 4.25 7.50
Cagliari-Genoa 2.62 3.15 2.62
Udinese-Roma 4.00 3.45 1.85
Lazio-Atalanta 1.90 3.35 3.90
Sassuolo-Palermo 1.70 3.60 4.70
Napoli-Pescara 1.15 7.00 15.00
Sampdoria-Empoli 1.75 3.35 4.75
Fiorentina-Juventus 4.45 3.35 1.80
Torino-Milan 2.35 3.15 2.95

A két csapat szurkolói utálják egymást, főleg a firenzeiek keze szorul ökölbe, ha a Juve szóba kerül, ami a két csapat 1982-es bajnoki rivalizálására vezethető vissza, amikor az utolsó fordulóban a Zebrák egy tizenegyesgóllal nyertek a Catanzaro ellen, miközben a Fiorentina csak döntetlent ért el Cagliariban, úgy, hogy Graziani gólját kapustámadás miatt nem adták meg.

A bajnoki cím a Juventusé lett, ami be nem gyógyuló sebet ejtett a firenzei szíveken, és a feszült viszony tovább romlott, amikor 1990-ben a Fiorentina-szurkolók imádott Roberto Baggióját leigazolta a Juventus.

Felfokozott hangulat ide vagy oda, az elmúlt években a Juventus nem hagyott sok sikerélményt a Fiorentinának, amelyet egyhuzamban ötször győzött le. A lilák 2015 márciusában győztek utoljára, de akkor sem volt benne sok köszönet, mert a kupaelődöntőben a torinói bravúros diadal után otthon beleszaladtak egy 3-0-s pofonba, amivel a Juve ment tovább.

A bajnokságban 2013 októberéig kell visszamenni az utolsó firenzei ünnepig, akkor már 2-0-ra is vezetett az olasz rekordbajnok, de a hazaiak a triplázó Giuseppe Rossi főszereplésével 4-2-re fordítottak.

Higuaín első juvés gólját a Fiorentina ellen szerezte

A Fiorentina védelmének közepére visszatér Gonzalo Rodríguez és Astori, míg a Juventusnál Alex Sandro már edz, de még nem játszhat, Lichtsteiner pedig eltiltott. A kilencedik helyen álló hazaiakat nem érezzük elég erősnek ahhoz, hogy meg tudják fogni a Juvét, úgyhogy az 1.80-as szorzóért kínált vendéggyőzelem nem tűnik kockázatos fogadásnak.

A másik kiemelkedő meccset hétfőn vívják, és a csütörtöki kupanyolcaddöntő visszavágójának is felfoghatjuk, mert a Torino és a Milan négy napon belül másodszor csap össze.

A Toro ugyan vezetett Belotti góljával a San Siróban, de a Milan a második félidő közepén pár perc alatt fordított, így az augusztusi bajnokihoz hasonlóan ismét egy góllal győzött.

[2319490] 2017-01-16 20:45:00 Torino - AC Milanx;5

A Torino 2001 óta nem tud nyerni a Milan ellen, és most is nehéz dolga lesz, ha Iago Falque nem épül fel a meccsre. Vincenzo Montella, a milánóiak edzője többek között Baccát, Niangot, Locatellit is pihentette a kupameccsen, Romagnoli pedig nem volt egészséges, de ők mind visszakerülhetnek a kezdőbe. A két csapat idei meccseiből kiindulva mi arra fogadnánk, hogy mindkét fél betalál, ez 1.60-as oddsért megjátszható a  -nál

A heti tutinak az Inter-Chievo találkozó tűnik, Pioli nagyon gatyába rázta a kék-feketéket, akik utóbbi öt tétmeccsüket megnyerték, és ezeken 10-2-es gólkülönbséget produkáltak.

A Chievo eközben utolsó két bajnokiját elbukta, és a kupából is kiesett a Fiorentina ellen, igaz, az elmúlt három évben kétszer is ponttal tudott távozni az Inter otthonából. Ennek ellenére azt érezzük, a milánóiak most nem botlanak, behúzzák a meccset – egynél nagyobb gólkülönbséggel, amire 2.10-ért fogadhatunk.

Nagyon visszaesett a Sampdoria, amely utolsó öt bajnokiján csak négy pontot tett zsebre, de az Empoli ellen minden esélye megvan, hogy visszataláljon a helyes útra, és a győzelméért kínált 1.75-ös szorzó nem is tűnik rossznak. A toszkánok ugyanis kilenc idegenbeli meccsükön egy győzelem és három döntetlen mellett ötször zakóztak, vagyis nem tűnnek félelmetes vendégnek. Ami szintén a Samp mellett szól, hogy az Empoli utoljára 2011 nyarán tudta két vállra fektetni az ellenfelét, akkor mindkét csapat a másodosztályban szerepelt még.

Kiélezett csatára lehet számítani a Lazio-Atalanta párosításban, a két csapatot ugyanis két hely és két pont választja csak el a tabellán. Az Afrika-kupa miatt mindkét csapatban lesz egy-egy nagy hiányzó, a hazaiaknál Keita, a vendégeknél Kessié. Az Atalanta három bajnoki óta veretlen, és a Juvetust is megszorongatta a kupában, a Lazión viszont sokat dobhat, hogy Lulic és Felipe Anderson is visszatér. Igazi háromesélyes meccs, úgyhogy inkább a gólokra koncentrálunk, az elmúlt négy meccsből kiindulva (4-3, 2-0, 1-2, 1-1) nem tűnik ördögtől valónak a 2,5 gól fölötti fogadás 1.75-ért.

Nem vár könnyű feladat a második helyezett Rómára, az Udinese ugyanis nincs rossz formában. A legutóbbi fordulóban ugyan kikapott az Intertől, de előtte négy fordulón keresztül veretlen volt.

A Roma ennek ellenére nem teheti meg, hogy pontot veszít, mivel négypontos hátránya van az egy meccsel kevesebbet játszó Juve mögött, és hátrafelé is nézegetnie kell, mert a Napoli közelít.

[2319493] 2017-01-15 15:00:00 Udinese - Romax;5

A Románál a régóta sérült Florenzi mellett az Afrika-kupára elutazó Szalah, valamint az egyaránt eltiltott De Rossi és Rüdiger sem játszhat. Ennek ellenére az az érzésünk, hogy folytatódik a hazaiak rossz sorozata, az Udinese 2011 óta nem verte a Romát a Friuliban, és mi most is a fővárosiakra tennénk – 1.85-os oddsért.

Az utolsó helyen álló Pescarát nem irigyeljük, mert a Napoli brutálisan jó formában várja a meccset, Sarri csapata legutóbbi hét tétmeccséből hatot bezsákolt, és ezeken 23 gólt szerzett, ami hármasnál is jobb gólátlagot jelent. Mivel várhatóan csak a hazai győzelem különbsége a kérdéses a gólok számára vagy a hendikeppes fogadások között érdemes nézelődni, mi úgy érezzük, legalább kettővel nyer a Napoli, ez 1.40-es szorzóval kecsegtet.

A Serie A két magyar érdekeltségű csapata közül Nagy Ádám és a Bologna a kiesés ellen egyre reménytelenebbül harcoló Crotone vendége lesz, míg Sallai Roland és Balogh Nobert klubja, a Crotonéhez hasonlóan nehéz helyzetben lévő Palermo a Sassuolóhoz látogat.

2017-01-14;55
2017-01-15;55
2017-01-16;55
211987