Kézilabda

A dánok, a spanyolok és a szlovénok meccsére fogadunk - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon már a negyedik játéknapot tartják, amikor is többek közt ismét pályára lép a magyar válogatott. Tippmestereink adott volt a feladat, a szombati mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A szlovénok szombaton Izlanddal csatáznak. - Fotó: francehandball2017.com

Izland - Szlovénia
Tipp: Szlovénia
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Bár mindkét válogatottnál jó pár kulcsember kénytelen kihagyni a világbajnokságot, Szlovénia azért így is ütőképes csapattal utazott Franciaországba. Az első fordulóban a szlovének Angolát döngölték a padlóba (42-25), ami után az önbizalom terén is jól állhat a gárda. Izlandot már láthattuk a felkészülés alatt is játszani, Palmarssonék hiánya nagyon meglátszik a csapat játékán. Az első körben ugyan ráijesztettek a spanyolokra, hiszen a félidőben két góllal még vezettek, ám miután a hispánok összekapták magukat, nyolc gólt vertek rájuk 30 perc leforgása alatt. Veszelin Vujovics szövetségi kapitány irányításával Szlovénia egyik fő fegyvere a védekezés lett, a sztárjai nélkül felálló skandinávok számára véleményünk szerint túl nagy feladat lesz majd feltörni a szlovén falat.

Tunézia - Spanyolország
Tipp: Tunézia +10,5
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

Ahogy fentebb is írtuk, a spanyolok átaludták a világbajnokság első félidejét, ám győzelmük így sem forgott veszélyben Izland ellen. Éppen ez a jelenség az, ami miatt erre a tippre adjuk a fejünket, Spanyolország ugyanis mentalitásából fakadóan nem az a válogatott, amely "agyonnyerné" a meccseit. Óriási rutin van ebben a keretben, mindenki pontosan tisztában van azzal, hogy az igazán lényegesen meccsek majd csak a második héten jönnek, teljesen felesleges már most tövig nyomni a gázpedált. A győzelem nyilván elvárás a gárda felé, de a különbség már nem annyira fontos. Tunézia az első körben izgalmas meccsen kikapott Macedóniától (30-34), de a 30 dobott gólja azért mutatja, hogy nem egy világtalan csapatról van szó. A legnagyobb tunéz sztárokat jól ismerik a spanyolok, hiszen jó páran csapattársai voltak vagy még mindig azok egymásnak. A 2015-os világbajnokságon nyolc góllal nyertek a spanyolok, a bukmékerek pedig most is hasonló különbséget vizionálnak a felek között. Véleményünk szerint a spanyolok megoldják ezt a meccset "okosba", így Tunéziára kínált +10,5-es hendikepet jó választásnak tartjuk.

Egyiptom-Dánia
Tipp: Dánia -4,5
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Egyiptom meglepetéssel kezdte a vb-t, hiszen a 2015-ös ezüstérmes Katart győzte le két találattal pénteken. Azonban abból a találkozóból messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen a katariak megannyi sztárjuk nélkül érkeztek Franciaországba, ahol már a hazai pálya előnyére sem támaszkodhatnak. A dánok tízzel győzték le az argentinokat, Mikkel Hansenéknek 15 perc kellett ahhoz, hogy elérjék az üzemi hőfokukat, onnantól pedig nem volt megállás, ráadásul a végjátékban tartalékolni is tudtak. A felek a Bygma-Kupán találkoztak legutóbb, majdnem napra pontosan egy hete, akkor a skandinávok tíz góllal győzték le az afrikai csapatot hazai pályán. Ha akkora különbség ezúttal nem is lesz a válogatottak közt, úgy véljük, hogy a fele legalább megmarad, vagyis a dánok ismét magabiztos győzelmet arathatnak az egyiptomiak ellen.

hatharom.com
Izland-Szlovénia Szlovénia
Tunézia-Spanyolország Tunézia +10,5
Egyiptom-Dánia Dánia -4,5
@2.19