Olasz foci

Csoda lenne, ha a Milan ezt megúszná kapott gól nélkül

  • MVB80

Négy napon belül kétszer találkozik egymással a Milan és a Torino, és egyik fontosabb meccs lesz, mint a másik.

Kezdésnek csütörtök este az olasz kupa nyolcaddöntőjében csapnak össze a felek, a tavaly a döntőben a Juventust a hosszabbításig szorongató Milan most csatlakozik a sorozathoz, a Torino viszont két kört már sikerrel vett, a Pro Vercellinek és a Pisának is négy gólt pakolt be.

A Toro kispadján az a Sinisa Mihajlovic ül, aki jól ismeri az ellenfelet, hiszen az előző szezont még a Milannál kezdte, aztán a vártnál gyengébb szereplés miatt még az idény vége előtt kicsapták.

Mihajlovic gyorsan szembe találta magát a Milannal, mivel az első fordulóban egyből a San Siróban volt jelenése, és a Torino majdnem visszajött 1-3-ról, Daniele Baselli a 91. percben szépített, Andrea Belotti pedig a 96. percben pontot menthetett volna, de Gianluigi Donnarumma kivédte a tizenegyesét.

Óriási jelenet volt, ahogy Mihajlovic játékosa elrontott büntetőjét egy hamiskás mosollyal nyugtatta, a szerb edző valószínűleg arra gondolt, ő lepett meg mindenkit azzal az előző szezonban, hogy berakta a kapuba az akkor 16 éves Donnarummát, és mintha az lett volna az arcára írva, hogy ejnye, Gigi, hát így köszönöd meg, amit érted tettem?!

A Torino nagyon pofás csapat lett Mihajlovic irányításával, a 19 forduló alatt szerzett 36 gól a negyedik legtöbbnek számít, ennél többet csak a Napoli, a Roma és a Juventus szerzett, vagyis a Serie A első három helyezettje. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Toro nem csak elöl, hátul is gólképes, a 27 bekapott gól alapján a védelme a hatodik legengedékenyebb a ligában.

A Torino az év végére kicsit kipukkadt, decemberben kikapott a Sampdoriától, a Juventustól és a Napolitól is, aztán legyűrte ugyan a Genoát, de az első 2017-es meccsén csak egy döntetlenre volt képes a Sassuolo ellen.

Éppen ezért van nagy szerepe a kupaszereplésnek, mivel az utóbbi hetek megtorpanása miatt leszakadt az EL-re hajtók mögött, Mihajlovic pedig azt mondta, a legerősebb kezdőt pakolja majd fel a csütörtöki meccsen, és ebben az is a segítségére van, hogy az egyedüli hiányzója a brazil védő, Leandro Castan.

A Milannál több volt a kérdőjel, Luca Antonelli izomfáradtság miatt nem edzett együtt a többiekkel, ahogyan a lázas Alessio Romagnoli sem, ki is maradtak mindketten a keretből. Ignazio Abate viszont annak ellenére elfutkározhat a jobb oldalon, hogy nagy rúgást kapott a térdére a Cagliari elleni bajnokin. 

Ebből is kiviláglik, hogy a Milannak a védelemben lehetnek gondjai, ami nem túl kedvező előjel tudva, hogy a másik oldalon gólra éhesen érkezik majd a kapu elé az idény nagy felfedezettje, a sztárcsapatok által körüludvarolt Belotti.

Montella azt mondta, nem tervez nagy változtatásokat a kezdőben, ugyanakkor az olasz oldalak szerint a középpályán Manuel Locatelli és Mario Pasalic helyén José Sosát, Juraj Kuckát vagy Andrea Polit játszhatja a korábbi Eb-ezüstérmes csatár, aki egyébként játékosként nem nyert olasz kupát.

Ez külön motivációt jelent a számára, de amilyen jó sorsolása volt a Milannak az előző idényben, most annyira belehúzott, mert ha túljut a Torón, akkor a Juve vár rá a negyeddöntőben.

   
Milan Döntetlen Torino
2.05 3.30 3.20
[2362455] 2017-01-12 21:00:00 AC Milan - Torinox;
2017-01-10;141
2017-01-11;141
2017-01-12;141
2017-01-17;141
2017-01-18;141
2017-01-19;141
211987