Kézilabda

A második hely a tét Nagy Lászlóék számára

Az utolsó felkészülési mérkőzését játssza a világbajnokság előtt a magyar férfi kézilabda-válogatott, a mieink Egyiptommal meccselnek.

Ancsinék Egyiptommal mérkőznek vasárnap. - Fotó: Kovács Tamás - MTI

Utolsó felkészülési mérkőzését játssza a magyar férfi kézilabda-válogatott mielőtt megkezdi szereplését a franciaországi világbajnokságon. Javi Sabaté együttese vasárnap Egyiptommal találkozik Dániában, a tét pedig a Bygma-Kupa második helye.

1x2    
Egyiptom Döntetlen Magyarország
3.35 10.75 1.30

A mieink Dánia ellen kezdték a tornát, s noha háromgólos vereséget szenvedtek Fazekas Nándorék, a csütörtöki játékra bőven lehet építeni a folytatásban, hiszen például a mérkőzés hajrájáig vezettünk a regnáló olimpiai bajnok otthonában. Pénteken pedig már győzelemnek örülhettünk, ugyanis Lékai Máté és Nagy László vezetésével bedaráltuk a másik északi együttest, aminek köszönhetően egálra hoztuk ki a gólarányunkat összetettben a Bygma-Kupán.

A dániai torna utolsó mérkőzésén azzal az Egyiptommal játszunk, amely komoly csatára késztette Izlandot a torna nyitónapján, pénteken azonban már nem volt egyenrangú ellenfele a házigazdának, hiszen kereken tíz góllal kapott ki. Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy az afrikaiak nem adják majd könnyen magukat, mivel egyrészt egy jól összerakott társaságról beszélünk, másrészt évről évre fejlődnek. Amit jól példáz az, hogy a Fáraókat a 2013-as világbajnokságon még kilenc, majd egy 2014-es edzőmérkőzésen már csak három találattal bizonyultunk jobbnak.

Mindezek után a presztízs mellett a torna második helye a tét, amit mi akár egy döntetlennel is megkaparinthatunk, de mégis csak jobb lenne úgy elutazni a világbajnokságra, hogy öt felkészülési találkozóból négyet is megnyertünk. Egyébként a bukmékerek szerint erre nagy esély van, hiszen valamennyi fogadóirodában a magyar válogatottat hozták ki esélyesnek, s nagyjából szinte mindenhol 1.30-szoros szorzón fogadhatunk Javier Sabaté fiaira a hét utolsó napján. A mérkőzést a szokásoknak megfelelően az M4 Sport közvetíti élőben 18 órától.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém).
Mezőnyjátékosok: Gulyás Péter (Telekom Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC), Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém), Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Bánidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Iváncsik Gergő (Telekom Veszprém).
Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.