BDO Darts-vb

Ezeket a tippeket ne hagyd ki az első fordulóban

  • Cesc18

Hétfő este véget ért a PDC darts-világbajnokság, de nem sokáig maradunk darts nélkül, szombaton ugyanis rajtol a másik szervezet, a BDO nagy eseménye. Már az első körben érdemes szembeszállni a bukmékerekkel, íme a mi tippjeink.

Glen Durrant a BDO-vb favoritja

Szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden kerülnek lebonyolításra a főtáblás küzdelmek. Rögtön a nyitómeccsen láthatjuk a világelső Glen Durrantet, aki a torna legnagyobb favoritjának számít. A 46 éves játékos 2016-ban összesen 11 tornán diadalmaskodott, köztük a World Mastersen és a Zuiderduin Mastersen, amik a szervezet legrangosabb viadalai közé tartoznak. Részt vett a PDC Grand Slam of Dartson is, melyen továbbjutott a csoportból és a legjobb 16 között nagyszerű csatára kényszerítette Raymond van Barneveldet.

Durrant végső győzelmére 2.60-szoros pénzt fizetnek az állami irodában, ezzel ő az első számú favoritja a tornának.

Duzza már tavaly is nagy esélyesnek számított, de akkor a későbbi bajnok Scott Waites megálljt parancsolt számára a legjobb 16 között. Sok szakértő úgy véli, az idei kiírásban Durrant legnagyobb ellenfele saját maga lehet. Az első körben a walesi Nick Kenny lesz az ellenfele, aki újoncnak számít a világbajnokságon. Egy elég tehetséges játékos, megcsillogtatta már több tornán is a tudását, olyan rutinos dartsosokat kapott el, mint Martin Phillips, Scott Mitchel vagy épp Tony O'Shea. Nem szabad őt félvállról venni, de arra még aligha áll készen, hogy a világelsőt búcsúztassa a lakeside-i színpadon. 

Durrant mellett Darryl Fitton is nyert major versenyt a tavalyi szezonban. Hosszú idő után tudott ismét egy rangos tornán diadalmaskodni, amivel egyébként a Grand Slamre is kvalifikálta magát, és ugyanúgy, mint Duzza, ő is továbbjutott a csoportból. Kifejezetten jól sikerült neki a 2016-os év, így nagy reményekkel érkezett a világbajnokságra, ahol ez már a 15. fellépése lesz. Kezdésként Wouter Vaes-szel kell majd farkasszemet néznie, aki viszont most debütál Lakeside-ban. Fiatal játékos, van potenciál benne, de Fitton a jelenlegi formájában nem kellene, hogy kikapjon tőle. Ősszel egy luxembourgi versenyen találkoztak, azt a Target klasszisa 4-2-re hozta.

Jamie Hughes ősszel a PDC-sek között is megmutatta mire képes

Vasárnap késő este kerül majd sor az egyik legjobb főtáblás meccsre, Jamie Hughes és Martin Atkins rangadójára. Két rutinos játékos, akik sok nagy csatát megéltek már a BDO-ban. Jelenleg Hughes van sokkal jobb formában, a világranglistán a negyedik helyen áll, a 2016-os szezonja remekül sikerült. Vele is találkozhattunk egyébként a PDC Grand Slamen, Durranthez és Fittonhoz hasonlóan ő is továbbjutott a csoportjából és kis híján a nyolcaddöntős akadályt is megoldotta.

Hughes a Grand Slam of Darts csoportkörében 106.32 pontos körátlaggal verte Dave Chisnallt, akit a másik szervezetnél a legjobb 10 között rangsorolnak.

Nagyszerűen ment Yozzának a játék a két rangos decemberi viadalon is, a World Mastersen elődöntőzött, míg a Zuiderduin Mastersen döntőzött, mindkét esetben a világelső állította meg. Atkins ilyen jó eredményeket nem tud felmutatni, decemberben különösen rosszul muzsikált. Ő mondjuk soha nem a kiemelkedő eredményeivel hívta fel magára a figyelmet, sokkal inkább a nagy skalpjaival. Éppen ezért veszélyes játékos, de a jelenlegi formája véleményünk szerint kevés lesz ahhoz, hogy Hughes-t legyőzze. 

hatharom.com
Glen Durrant-Nick Kenny Durrant
Darryl Fitton-Wouter Vaes Fitton
Jamie Hughes-Martin Atkins Hughes
@ 1.87