Real Madrid

Cristiano Ronaldo már nem bánja, ha a padon ül - Zidane

A Real Madrid francia mestere szerint Ronaldo végre rájött, ő sem lehet pályán minden pillanatban.

Néhány éve köztudomású volt, hogy Cristiano Ronaldót nem lehetett lecserélni. Ha valamelyik trénere mégis vette a bátorságot, hogy lehozza idő előtt a portugál zsenit, ő rendszerint duzzogva hisztizett és produkálta magát a kameráknak a kispadon. Legutóbb ilyesmire példa szeptemberben volt, amikor is a Villarreal elleni mérkőzést nem játszhatta végig CR7, ami miatt nemes egyszerűséggel elküldte a fenébe Zinedine Zidane-t. A nyilatkozatok alapján viszont úgy tűnik, azóta benőtt Ronaldo feje lágya és elfogadja, hogy már nem mai gyerek.

CR7 nem fog minden meccsen pályára lépni

"Beszélgettem vele a rotálásról nagyon sokszor. Szeretném az egész szezon során jó állapotban tartani őt, ennek érdekében pedig olykor ki kell hagynom a keretből. Húsz mérkőzést játszottunk hetven nap alatt, ez pedig hihetetlenül sok. Szerencsére ő is megértette, hogy néha pihenőre kell küldenem.

Természetesen minden futballista minden pillanatban pályán akar lenni, de megbeszéltük a dolgot. Ronaldo nagyon intelligens srác, igazi vezér a pályán és azon kívül is. Soha nem felejt el gratulálni a csapattársainak még akkor is, ha nincs a pályán. Rendkívül fontos része a csapatnak a kispadról és lelátóról is. Ő nem csak egy futballista, hanem igazi vezér" - mondta Zizou.

A francia mester ezzel alátámasztotta a portugál nyilatkozatát, melyet azt követően adott, hogy átvette negyedik Aranylabdáját is. Ronaldo akkor elmondta, tudja, hogy már nem játszhat minden mérkőzésen és okosabban kell beosztania az erejét, mert már nem huszonéves tini.

Úgy tűnik tehát, hogy a szeptemberi állapotokhoz képest rendeződött a viszony a két sportember között, talán Ronaldo tényleg elfogadta, hogy 31 évesen már pihenőre van szüksége.

A Granada ellen azonban minden bizonnyal ott lesz a kezdőben CR7 és alighanem lesz is alkalma néhányszor betalálni a kiscsapat hálójába. A listavezető sikerére természetesen mikroszkopikus oddson lehet csak fogadni, ám egy legalább háromgólos sikerrel már meg is másfélszerezhetnénk pénzünket a    -n.

[2300674] 2017-01-07 13:00:00 Real Madrid - Granadax;
2017-01-06;87
2017-01-07;87
2017-01-08;87
2017-01-09;87
211384