Német foci

Nincs szükség már a világbajnok gólvágóra a Bayern Münchennél - Matthaus

Matthaus véleménye szerint Müllernek nincs már helye Carlo Ancelotti 4-2-3-1-es felállásában.

Nem futja éppen élete szezonját a Bayern Münchennél Thomas Müller. A világbajnok német támadó a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában 19 meccsen kapott szerepet, de gólt csak hármat lőtt és assziszt is csak öt fűződik a nevéhez. Ezen kívül a játékideje is erősen limitálva lett Carlo Ancelotti regnálása alatt, jelenleg alig több, mint egy óra jut neki mérkőzésenként. Az egykor magyar válogatott szövetségi kapitány és Bayern-legenda, Lothar Matthaus szerint nincs már Müller számára hely a bajor csapatban.

"Egyre nehezebb lesz helyet találni Müllernek a kezdőben. Nincs igazán posztja Carlo Ancelotti rendszerében. Arjen Robben dominánsabb szélső, Lewandowski mögött pedig nincs jelenleg helye Thomasnak.

Thiago Alcantarát látom jelenleg Müller helyén. A spanyol válogatott játékos nagyon erős félszezont produkált és Müllernek rajta kívül még Renato Sanchesszel is meg kell küzdenie, akitől én sokkal több játékpercet várok tavasszal".

Habár Müller közönségkedvencnek számít Bajorországban és a müncheniek többször leszögezték, nem válnak meg a 27 éves klasszistól, amennyiben Matthaus számításai beigazolódnak, könnyen lehet, hogy Müller mégis távozik az Allianz Arenából.

A Bundesliga rajtjáig még két hét van hátra, a Bayern München három ponttal vezeti jelenleg a német bajnokságot. Ancelotti fiai az évet barátságos mérkőzésekkel nyitják, majd az első tétmeccsük a Freiburg ellen következik január 20-án.

210225