Darts

Visszatérek! - Phil Taylor

  • Cesc18

A 16-szoros világbajnok angol legenda a PDC honlapján megerősítette, hogy a Raymond van Barneveld elleni szereplése nem az utolsó volt az Ally Pally színpadán.

Az 56 éves Phil Taylor nagyon elszántan vágott neki a 2017-es PDC darts-világbajnokságnak, de a negyeddöntőben az ősi riválisa, a holland Raymond van Barneveld megálljt parancsolt neki. Sokan féltek attól, hogy ez volt a 16-szoros világbajnok angol legenda utolsó fellépése az Alexandra Palace közönsége előtt, ám "The Power" megerősítette, hogy egyelőre nem tervez visszavonulni.

"Nem hagyom abba" - jelentette ki Taylor a PDC honlapján. "Ettől a vereségtől még eltökéltebb vagyok és arra késztet, hogy keményebben dolgozzak, hogy év végén visszatérjek és újra megpróbáljam."

"Természetesen csalódott vagyok, mert tudom, hogy jobban is tudok játszani, de nem kérdés, hogy Raymond abszolút megérdemelten győzött."

Taylor a 2016-os szezonban összesen öt tornán nem talált legyőzőre, köztük a Bajnokok Ligájában, amelynek döntőjében a hétfő este második világbajnoki címet megnyerő Michael van Gerwent győzte le. A stoke-i klasszis a hatodik helyre csúszott vissza a világranglistán, de ettől függetlenül találkozhatunk majd vele az idei Premier League-sorozatban is.

Az egyik népszerű internetes bukmékernél már fogadhatunk a következő világbajnokra is, a legnagyobb favorit természetesen a friss bajnok, Michael van Gerwen. Az 56 éves Taylor végső sikere 13-szoros szorzóval kecsegtet.

Ki lesz a világbajnok 2018-ban?
Michael van Gerwen 1.53
Gary Anderson 6.00
Peter Wright 13.00
Phil Taylor 13.00
Adrian Lewis 23.00