Magyar foci

A Vasas fiatal tehetségéért harcol a norvég és a magyar válogatott

megosztom

A norvég és a magyar korosztályos válogatottban is figyelembe vennék Alexander Torvundot, a Vasas Kubala Akadémia (VKA) 16 éves labdarúgóját, aki azonban jelenleg még csak norvég állampolgársággal rendelkezik.

Fotó: vka.hu

"Már évek óta figyeltük őt. Volt egy nagyon kiemelkedő szezonja, még U15-ös korában, nagyon sok gólt rúgott, és a csapatjátékból is kivette a részét" - indokolta átcsábítását az MTK-tól szerdán az M4Sport Sportreggeli című műsorában Tóth Attila, a VKA sportigazgatója, hozzátéve, hogy már akkor eldöntötték: szeretnénk, ha a tehetséges labdarúgó előbb-utóbb náluk folytatná pályafutását, s a klubváltás a múlt nyáron meg is történt.

Alexander Torvund - akinek apja norvég, anyja magyar - elmondta, hogy két éve már behívták a magyar korosztályos válogatottba, de norvég állampolgársága miatt nem léphetett pályára, és jelenleg nem lehet magyar válogatott kerettag. Ugyanakkor a magyar állampolgárság felvétele folyamatban van.

Nemrégiben Norvégiából keresték meg azzal, hogy szeretnék megnézni őt az ottani korosztályos válogatottban, s a közös edzésekre február végén, március elején kerül sor.

 

megosztom