NB II

Újabb vidéki kiscsapattal bővülhet az NB I

  • ivan

Beadja az NB I-es licenckérelmet az NB II őszi szezonjának bronzérmese.

facebook.com/BalmazKamillaGyogyfurdo

Ahogy azt várni lehetett, tavasszal beadja az NB I-ben való induláshoz szükséges licenckérelmet a Balmazújváros - ezt a klub elnöke közölte a csapat hivatalos honlapjával. Dr. Tiba István elmondta, egy évvel ezelőtt még nem volt minden feltétel adott mindehhez, ám mostanra a klub képessé vált arra, hogy teljesítse az élvonalban való szereplés kritériumait.

A klubelnök hozzátette, ennek ellenére - vagy éppen emiatt -  nagy erőkkel keresnek egy tőkeerős támogatót is. "A sikeres, szimpatikus, közönségszórakoztató játékunk nem csak a dobogóra segített fel bennünket, hanem a figyelmet is felkeltette irántunk. Együttesünk megjelenésben, viselkedésben, és a pályán is sokat tett azért, hogy egy nagyobb, tehetősebb vállalkozás szeme megakadjunk rajtunk. Itt a létesítményhelyzet kiváló, s nem ennek a megteremtéséhez várunk támogatót, hanem olyasvalakinek az érkezését szeretnénk, aki a futballban, a sporteredményekben akar sikereket elérni" - idézi Dr. Tibát a balmazfoci.hu.

A Balmazújváros kiváló őszi szezont produkált az NB II-ben, hiszen a hajdúsági alakulat a harmadik helyen, mindössze két ponttal lemaradva a listavezető Puskás Akadémia mögött telelhet. A klubvezetés emiatt nem is tervezi, hogy komoly erősítéseket hajtana végre a keretben, a februári törökországi edzőtáborba a már meglévő garnitúrával utazhat a csapat. Tiba István elmondta, mivel a klub céljai között szerepel a feljutás, ezért nem szívesen válnának meg egyetlen kulcsembertől sem.

A Balmazújvárosnál január 9-én kezdik meg a felkészülést a tavaszi idényre, a február 19-ei első fordulóban pedig rögtön egy rangadó vár a csapatra a Békéscsaba ellenében. A feljutás szempontjából kulcsfontosságú lesz a győzelem a feleknek.

A magyar fogadóirodánál egyébként Pintér Attila felcsúti kinevezése után a Puskás Akadémia topfavorittá lépett elő a bajnoki címet illetően, a szintén feljutást érő második helyre pedig a Soroksár, a Balmazújváros, a Békéscsaba és a Kisvárda pályázik a legnagyobb eséllyel.

KI NYERI AZ NB II-T?    
Puskás Akadémia 2.00
Soroksár 6.00
Békéscsaba 7.00
Balmazújváros 7.00
Kisvárda 8.00
2017-02-19;9117
211147