Darts-vb

Van Gerwen és Barney is győzött, nem lesz angol az elődöntőben

  • Cesc18
megosztom

Pénteken pont került a negyeddöntős küzdelmek végére és kialakultak az elődöntős párosítások.

Elképesztő mérkőzéseket hozott a 13. játéknap délutáni etapja, de nem sok időnk volt felocsúdni a csodából, pár órával később máris kezdődött az esti program, méghozzá a világelső Michael van Gerwen és az élete első vb-negyeddöntőjét játszó Daryl Gurney összecsapásával. A holland klasszis elképesztő fordulaton indította a találkozót, három négy körös leggel -megspékelve egy 170-es kiszállóval - pillanatok alatt 1-0-s vezetésre tett szert, és gyorsan jelezte északír riválisának, hogy mire számíthat. A meccsnek egyébként úgy vágtak neki, hogy Gurney volt a legutolsó játékos, aki a világbajnokság előtt letudta győzni az idén rekordot jelentő 25 tornagyőzelmet arató holland géniuszt.

"Mighty Mike" második maximum kiszállója a tornán:

A hengerlő kezdés ellenére azonban a második felvonást Gurney kezdte jobban, és bár a holland tudott fordítani, az északír egy 108-as kiszállóval rukkolt elő, majd kissé váratlanul, hátsó pályáról behúzta a szettet. A szünet után helyreállt a rend, a holland ismét remek játékkal simán nyerte a szettet, és nem mellesleg dobott még egy maximum kiszállót...

3 nyíl, 170 pont:

Folytatva a sormintát, a negyedik játszma ismét szoros csatát hozott, ám most a döntő leget kezdésből nem engedte ki van Gerwen, egy 12 nyilassal húzta be és növelte 3-1-re az előnyét. Innentől kicsit leült a meccs, az északír az apró lehetőségeit nem tudta jó százalékban kihasználni, a holland pedig különösebb erőlködés nélkül nyerte a legeket és húzta be a győzelmet 5-1-gyel. A körátlaga természetesen így is 100 felett lett, egészen pontosan 103.08

A mérkőzés statisztikája. Forrás: PDC Hungarian Fan Club

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Az utolsó negyeddöntőben a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és az ötszörös győztes Raymond van Barneveld nézett farkasszemet egymással, avagy a darts El Clásicója következett. Abszolút rekordnak számító 77. alkalommal feszültek egymásnak. Ahogyan azt várni lehetett, taktikus játékkal vette kezdetét a meccs. Mindketten visszafogottan dobtak, Barney egy kicsit jobb tömeget és kiszállót hozott, így a saját szettjét 3-1-gyel nyerte meg. Kezdésből Taylor sem hibázott, annak ellenére, hogy a holland egy 152-es kiszállóval villant. 

A harmadik szett már sokkal fordulatosabban alakult: Barney kezdett, de a kiszállót nem tudta megdobni, a stoke-i riválisa pedig ezt azonnal megbüntette, majd első pályáról megerősítette a vezetését. Nem igazán találta a triplákat a holland, úgy tűnt elveszíti a szettjét, de Taylor két szettnyilat rontott, ezt pedig Barneveld nem hagyta büntetlenül és a semmiből 0-2-ről 3-2-re fordított. Izgalmas csatát hozott a negyedik felvonás is. A szett közepén a holland egy 167-es kiszállóval menekült meg, majd hátsó pályán 120 pontot oldott meg 3 nyílból, amivel kétszettes előnyre tett szert. 

167-es kiszálló Barney-módra:

Sőt, kezdhette az ötödik felvonást, igaz, ebből nem sokat profitált, ugyanis a harmadik szetthez hasonlóan, ismét kibabrált vele a kiszálló, Taylor pedig brékelt. Most viszont nem engedte ki az angol legenda a játszmát a kezei közül, 3-0-lal 2-3-ra zárkózott. A szünet után tovább emelt a játékán, egy 12 nyilassal magabiztosan kezdett, meglépett 2-0-ra és 105-ről szettnyila volt. Ezt azonban nem dobta meg, Barney így szépített, sőt 2-2-re jött vissza. Kezdésből viszont nem hibázott még egyet Taylor, állva hagyta ellenfelét és kiegyenlített. Két szettet bukott zsinórban Barneveld, de ő kezdhette a hetedik leget, és bár megszenvedett az első leg kiszállójánál, utána koncentrált játékkal tudott brékelni, majd ismét hozta a sajátját, amivel egy szettre került a továbbjutástól. 

Meg is tett mindent a holland a nyolcadik szettben, hogy hatalmas nyomást pakoljon Taylorra, de az angol keze nem remegett meg. 1-1-nél Barney két nyilat rontott a brékért, "The Power" ezt 123-ról büntette. Barneveld azonban tolta tovább, magabiztosan hozta a sajátját, majd nagy lendülettel fogyasztva az 501-et hátsó pályán is előbb ért kiszállóra, és rögtön az első meccsnyilát megdobta, ami ráadásul a bullseye volt. 

A győzelmet jelentő dobás:

Negyeddöntős eredmények:
Mérkőzés Eredmény
Michael van Gerwen (1)-Daryl Gurney (24) 5-1
Raymond van Barneveld (12)-Phil Taylor (4) 5-3

A világbajnokság január 1-én, vasárnap az elődöntőkkel folytatódik.

megosztom