La Liga

Lelépett a spanyol sztárcsapat edzője

  • varin

Immáron a klub is megerősítette, nem az olasz mesterrel kezdi meg a 2017-es évet a Valencia.

Egyre nagyobb bajban van a nagy múltú Valencia együttese, amely pénteken hivatalos közleményben tudatta, már nem Cesare Prandelli a csapat vezetőedzője. Ideiglenesen Voro veszi át a gárdát, aki szeptemberben már három mérkőzés erejéig irányította a Denevéreket.

Prandelli sem bírta sokáig a Mestallában

A közlemény természetesen nem említi Prandelli távozásának konkrét okait, ám azt már hetek óta lehet tudni, hogy az olasz tréner nem polt jó kapcsolatot az olyan kulcsemberekkel, mint például Dani Parejo.

A hónap elején többször is lenyilatkozta, hogy aki nem hajlandó küzdeni a klubért, azt azonnali hatállyal kirakja a keretből, valamint sürgette Peter Lim elnököt, hogy a télen erősítsék meg a csapatot.

Valencia#esp-valencia#10

Prandelli távozása noha az eredmények láttán nem túlságosan meglepő (1-3-4-es mérleg a bajnokságban), az időzítés mégis furcsa, hiszen a téli szünet már javában tart, ráadásul a Denevérek a 21-ei kupameccset sikerrel vették a Leganes ellen.

Az 59 éves olasz mester idén már a negyedik mester volt a csapat élén, Gary Neville, Pako Ayestaran és az állandó beugró Salvarod Voro Gonzalez sem kapott sok lehetőséget.

A Valencia 15 fordulót követően csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a már kiesőhelyen álló Gijónt, igaza, a Denevérenek egy mérkőzéssel kevesebbjük van a La Ligában. A Valenciáára jövő héten nagyon fontos rangadó vár, az utolsó helyezett Osasunához látogatnak Pamplonába, ahol 2.45-ös szorzóval fogadhatunk a sikerükre a    -n, míg egy esetleges dicstelen kiesés az idény végén 11-szeres szorzóval kecsegtet.

211384