Premier League

Borítékolható az Everton győzelme?

A Premier League 19. fordulójának nyitómérkőzésén az Everton a Hull City otthonába látogat péntek este.

Borítékolható az Everton győzelme?

Újabb forduló kezdődik a Premier League-ben, nevezetes a 19., amely kör nyitómérkőzése a Hull City-Everton ütközet lesz. A meccset egyértelműen a vendégek várják kedvezőbb helyzetből, olyannyira, hogy gyakorlatilag meglepetés lenne, ha nem a Stolverkosok győzelmével érne véget az ütközet.

Ugyanis a Hull egyre nagyobb gödörben van, a Tigrisek november eleje óta képtelenek nyerni a bajnokságban, az utolsó öt mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek, s 11 gólt kaptak. Hétfőn 70 percig tartották a gól nélküli döntetlent a Manchester City ellen, de aztán egy olyan rövid zárlat jött a csapattól, hogy a hátralévő 20 minutumban háromszor is kapituláltak. Ezzel szemben a liverpooliak egyre jobb formában vannak, az utolsó három játéknapon rendre rangadót vívtak, s ezeken hat pontot szereztek. Az Arsenal ellen sikerült fordítania Ronald Koeman együttesének, a Liverpool ellen pechesen a 94. percben veszített az Everton, majd a regnáló bajnok, Leicester otthonában aratott győzelmet karácsonykor a kék-fehér együttes.

A hiányzók is a vendégek malmára hajtják a vizet, hiszen a sárga-feketéknél továbbra is heten maradnak ki sérülés miatt, míg a vendégeknél ez a szám, igaz, hogy hat, de egyikük sem számít kulcsembernek, mint a Citynél.

A felek legutóbbi két egymás elleni találkozója a Hullnak sikerült jobban, ugyanis a Tigrisek hazai pályán 2-0-ra legyőzték az Evertont majdnem napra pontosan két éve, míg a Goodinson Parkban 1-1-re végeztek. Azt megelőzően viszont a vendégek mindhárom bajnokijukat megnyerték a sárga-feketék ellen.

Ezen ütközetek óta azonban rengeteg idő telt el, s perpillanat nagy a különbség a vendégek javára minden téren, amit tovább erősít a hiányzók száma és minősége, illetve a felek aktuális formája. Így pedig minden amellett szól, hogy az Everton megnyeri a pénteki mérkőzést - 1.90 @ TippmixPro -, azt a találkozót, ami egyébként is be kell húznia a vendégeknek, ha komoly eredményt akarnak elérni a bajnokságban.

A Premier League pénteki mérkőzésének szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Hull-Everton 4.00 3.30 1.90

 

 

 

2016-12-30;47
209498