Darts-vb

Taylorra pokoli, Van Gerwenre könnyű menet vár

Felpörögnek az események az Ally Pally-ben, csütörtökön ismét délutántól késő estig tart a program, amely hat nyolcaddöntős küzdelmet tartalmaz. Miután szerdán már ketten bejutottak a legjobb nyolc közé, így ma teljessé válik a negyeddöntős mezőny.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

A végső győzelemre esélyesnek tartott játékosok közül a 16-szoros bajnok Phil Taylorra vár a legnehezebb feladat. Noha az 1.18-szoros oddsa nem ezt mutatja, de a 13. kiemelt Kim Huybrechts két éve is pokoli csatára kényszerítette a stoke-i legendát. 2015-ben ugyanígy a legjobb 16 között mérték össze a tudásukat, és akkor a belga "Hurrikán" 1-0-ra, 2-1-re, és 3-2-re is vezetett. A meccset végül nem sikerült megnyernie, de kegyetlenül megizzasztotta Taylort, akinek 100+ pontos körátlag kellett a győzelemhez.

Ezen a világbajnokságon eddig nagyon hasonló utat jártak be. Borzasztó meggyőzően kezdtek, az előző fordulóban viszont visszafogottabb játék is elegendőnek bizonyult a sima továbbjutáshoz. Taylor az ősi riválisát, Kevin Paintert verte 4-0-ra, míg Huybrechts ugyanilyen arányban múlta felül az egykori junior világbajnok Max Hoppot. 90 körüli átlagot hoztak, ami tőlük nem egy nagy durranás, de ne gondoljuk, hogy most is valami hasonlóval rukkolnak majd elő. Várhatóan egy nagyon színvonalas meccs lesz, ahol felfelé húzzák majd egymást.

Huybrechts már az a kaliber, aki nem elégszik meg egy nyolcaddöntővel, ő komoly célokkal érkezett a világbajnokságra, és vélhetően csalódott lenne egy vereséggel, de ettől függetlenül mégis úgy állhat oda, hogy nem rajta van a nyomás, nem ő számít a mérkőzés favoritjának. Ez pedig pont ugyanúgy, mint két éve, most is sokat segíthet neki. Viszont nincs még igazán nagy skalpja az Ally Pally-ből, ami pedig nem véletlen. Kemény csatára kényszerítheti Taylort, de véleményünk szerint a papírforma nem fog borulni és az angol legenda megy tovább. Attól pedig nem kell megijedni, hogy "The Power" gyengébben dobott Painter ellen, hiszen a múltjukból adódóan tavaly is szenvedős meccset vívtak, utána viszont Phil 100+ körátlagot hozott Jelle Klaasen ellen. 

hatharom.com
Taylor + Wade + Gurney
@2.22

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

A világelső Michael van Gerwenre egy lényegesen könnyebb meccs vár Darren Webster ellen. Ugyan a világbajnokság előtti Players Championship Finals elődöntőjében az angol 6-0-ra is tudott vezetni a holland klasszis ellen, a vége nagyon sima 11-8-as győzelem lett van Gerwennek. Webster jó formája egyébként azóta is tart, hiszen az előző körben megsemmisítő, 4-0-s verést mért Simon Whitlockra. De semmi garancia nincs arra, hogy ezt MvG ellen is tudja hozni, ráadásul a világelső megmutatta Cristo Reyes ellen, hogy ha ellene brutálisan jól dobnak, akkor arra is van válasza

Sokkal érdekesebb lesz James Wade és Michael Smith, illetve Dave Chisnall és Jelle Klaasen ütközete. Lássuk először az angol derbit, ami már csak azért is izgalmas lehet, mert két teljesen más stílus feszül egymásnak. Smith két döntő szettes meccsen van túl, amiből sokat meríthet, nagyon kellettek már ezek a sikerek az önbizalmának, hiszen a vb előtt borzasztó formában dobált. A játéka még mindig nem az igazi, de feljövőben van, és két eltérő karakterű játékost tudott legyőzni. Wade komoly szintugrás lesz, főleg, ha úgy dob, mint szerdán Steve Beaton ellen. Nagyon elszánt és összeszedett, így ha egy szoros meccsen is, de Wade továbbjutását várjuk.

A Chizzy-Klaasen már egy nehezebben megjósolható derbi. Mindkét játékosnak voltak nagyon jó és kevésbé meggyőző periódusai a tornán. Egy biztos, ha elkapja őket a gépszíj, akkor egy brutális adok-kapok alakulhat ki. Erre azért bőven van sansz, így a bukmékerek annak rendje és módja szerint 17.5-nél húzták meg a határt, ami a maximumok számát illeti...ez brutálisan magas, hiszen a többi mérkőzésen 11.5 és 13.5 közé teszik. 

Rangadónak számít a 2014-es döntős Peter Wright és a 14. kiemelt Ian White meccse is, de látva a két játékos eddig mutatott játékát, nem lennénk meglepve, ha egy nagyon egyoldalú összecsapás lenne. A skót klasszis sokkal meggyőzőbb volt eddig és idén mindkét rangos versenyen vívott meccsüket ő nyerte meg.

Ha a neveket nézzük, akkor Mark Webster és Daryl Gurney ütközete a legkevésbé kecsegtető párosítás, ám mégis ez ígérkezik a nap egyik legizgalmasabb meccsének. Két olyan játékos fog ugyanis egymásnak feszülni, akiknek komoly dolog, hogy negyeddöntőbe juthatnak. Tény, hogy Webster járt már ilyen magasságban, de az elmúlt években egy dartsos betegség miatt rendesen lecsúszott, így nagyon kellene neki egy önbizalom növelő menetelés. Gurney pedig első alkalommal juthatna be a legjobb nyolc közé az Ally Pally-ben. Webby a tömeget nem tudja úgy tolni, mint az északír, így az lesz a kérdés, hogy Gurney kiszállózása mennyire lesz eredményes. Eddig nagyon összeszedettnek tűnt, ezért érdemes neki bizalmat szavazni, viszont egyszerű győzelemre ne számítsunk. 

A 12. játéknap programja (december 29, csütörtök):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
14:00 Mark Webster (25)-Daryl Gurney (24) 2.35 1.45
15:00 Dave Chisnall (7)-Jelle Klaasen (10) 1.55 2.10
16:00 James Wade (6)-Michael Smith (11) 1.30 2.85
20:00 Peter Wright (3)-Ian White (14) 1.10 5.00
21:00 Phil Taylor (4)-Kim Huybrechts (13) 1.18 3.70
22:00 Michael van Gerwen (1)-Darren Webster 1.03 7.25