Darts-vb

Bizarr meccsen tört meg az északír átok, Wade a sírból jött vissza

  • Cesc18

Daryl Gurney első északírként jutott be a negyeddöntőbe, James Wade pedig 1-3-ról tudott fordítani.

Csütörtök délután a 24. kiemelt Daryl Gurney és a 25. Mark Webster összecsapásával vette kezdetét a 12. játéknap programja. A walesi indította jobban a találkozót, többek között egy 103-as kiszállónak köszönhetően megnyerte az első szettet. Nem kellett azonban sokat várni és az északír is megérkezett a meccsbe. A második felvonás sorsáról hatalmas kiszálló párbaj döntött, ami alapjaiban határozta meg a mérkőzés lefolyását. Gurney nagy nehezen dupla 1-gyel egyenlített, majd elkezdte hergelni a közönséget. Mint kiderült, ennél nagyobb hibát nem is csinálhatott volna. Innentől pokoli szenvedésbe csapott át a meccs. Mindketten küszködtek a kiszállókkal, az északír kevésbé, így 3-2-es vezetésre tett szert. A hatodik felvonásban jött a dráma, Gurney összesen öt meccsnyilat rontott, majd megköszönte a közönségnek, amivel végképp maga ellen fordította az angol publikumot. Webster nagy nehezen kihasználta riválisa rontásait és döntő szettre mentette a meccset. A hetedik játszmában végig Gurney dobta jobban a tömeget, de a dupláknál továbbra is szenvedett. Végül nem tudott annyira rosszul kiszállózni, hogy ne nyerje meg a meccset, de vért izzadt a továbbjutásért. Ő lett a PDC vb-k történetének első északír játékosa, aki negyeddöntőbe tudott jutni. 

A drámai hatodik szett végjátéka:

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

Az északír-walesi háború után egy angol-holland következett, méghozzá két top 10-es játékos, Dave Chisnall és Jelle Klaasen főszereplésével. Nem kezdtek túl magas hőfokon, lassan csordogált a mérkőzés, ebből pedig az angol jött ki jobban, aki az első két szettet így behúzta. A harmadikban a holland is feliratkozott az eredményjelzőre, döntő legben egy 140-es kiszállót oldott meg. Nagy lendületet azonban ez sem adott a játékának, a negyediket könnyedén vitte el Chizzy. A legnagyobb izgalmakat az ötödik felvonás hozta, melyben úgy tűnt, hogy a brit könnyedén rövidre zárja a meccset, ám Klaasen tudott újítani és egy nagy hajrával életben tartotta a győzelmi esélyeit. Lehetősége volt arra is, hogy döntő szettre mentse a találkozót, ám elhibázta a kiszállókat, Chisnall pedig nem kegyelmezett. A hetedik kiemelt angol ezzel pályafutása során először jutott be a legjobb nyolc közé az Ally Pally-ben. 

Klaasen 140-es kiszállója:

A délutáni szakasz zárótalálkozóján a háromszoros elődöntős James Wade és a 11. kiemelt Michael Smith nézett farkasszemet egymással. Utóbbi villámrajtot vett és többek között két 12 nyilas legnek köszönhetően pillanatok alatt behúzta a nyitószettet. Wade nagyon nem találta a ritmusát és csak szenvedett, így négy felvonást követően 1-3-as hátrányban találta magát. Az ötödik játszmában kezdett éledezni, nyomás alatt tudott egy 121-es kiszállót megcsinálni, majd döntő legben zárkózott 2-3-ra. Szép lassan átvette a mérkőzés irányítását, a hatodik és hetedik szettben már leget sem engedett a megtört honfitársának. Wade ezzel nem csak a világbajnoki esélyeit, de a kombinkat is életben tartotta. 

A fordulópontot jelentő dupla 20 Wade-től:

Eredmények, harmadik kör (december 29, csütörtök):
Mérkőzés Eredmény
Mark Webster (25)-Daryl Gurney (24) 3-4
Dave Chisnall (7)-Jelle Klaasen (10) 4-2
James Wade (6)-Michael Smith (11) 4-3