Darts-vb

Két top 10-es játékos is búcsúzott

  • Cesc18

Kedd délután a nyolcadik kiemelt Mensur Suljovic és a kilencedik Robert Thornton számára is véget ért a világbajnokság.

A délutáni program a nyolcadik kiemelt Mensur Suljovic és a 2008-as BDO világbajnok Mark Webster ütközetével vette kezdetét, ami az 1.45-2.40 (TippmixPro) oddspár ellenére abszolút ki-ki meccsnek ígérkezett. A sógorok kiválósága kezdte összeszedettebben, élesebben a találkozót, aminek köszönhetően megnyerte az első szettet. Ez volt a jellemző a második felvonás középéiig is, ám akkor egy komoly kiszálló párbajból Suljovic jött ki rosszul, ez pedig fordulópontot jelentett. Innentől sorra veszítette el a legeket, és bár a walesi riválisa sem csillogott a kiszállóknál, de egy kicsivel eredményesebb tudott lenni, ez pedig elegendőnek bizonyult, hogy a második szett után még kettőt behúzzon. Az ötödik és a hatodik játszmában valamelyest feljavult Suljovic, ám ennek ellenére mindkét esetben egy-egy legre került a kieséstől. Ezekben a partikban azonban rendre jól dobott, így sikerült kiharcolnia a döntő szettet. Hiába volt viszont nála a lélektani előny és a kezdés joga, elfáradt a nagy feltámadásban, Webster pedig tartva az egész meccsen mutatott stabil játékát, 3-0-lal simázta le a hetedik felvonást és nyerte meg a meccset. 

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

Az osztrák-walesi háborút egy skót-északír derbi követte, méghozzá a kilencedik kiemelt Robert Thornton és a 24. Daryl Gurney főszereplésével. Előbbi a magasabb kiemelése ellenére underdogként várta a meccset. Gurney nem sokat teketóriázott az elején, az első két szettet úgy nyerte meg, hogy a rutinos skót még csak kiszállóra sem tudott dobni. A kezdeti lendület aztán alábbhagyott Gurney-nél, Thornton pedig elkezdett feljavulni, az első szettben mutatott 82.47-es átlagát szép lassan 95 fölé tornázta és ezzel sikerült 2-2-re egyenlítenie. Az ötödik felvonásban döntő legre került sor, a skót dobhatott először a vezetésért, de elhibázta, az északír azonban nem tudta megdobni a bullos kiszállót, így végül csak az "öregé" lett a szett. Úgy tűnt innen már nem nagyon lesz visszaút Gurney-nek, de Thornton a 2-0-s vezetésért hatalmasat hibázott, 9 pontra két nyíllal a kezében sima 1 helyett dupla 1-et dobott, így nem maradt kiszállón, az északír pedig azonnal lecsapott a kínálkozó lehetőségre. Ezt utána még egy csodás 161-es kiszállóval fejelte meg Gurney, amivel teljesen vissza is jött a meccsbe. A döntő szettben meglehetősen idegesen dobtak, Thorntont cserbenhagyták a triplái, így a 24. kiemelt riválisa 3-0-lal zárta le a találkozót, és pályafutása során először bejutott a világbajnokságon a legjobb 16 közé.

Gurney bravúros 161-es kiszállója:

Két angol, a hetedik kiemelt Dave Chisnall és a világranglista-47. Chris Dobey ütközetével zárult a délutáni program. Chizzy magabiztosan kezdte a találkozót, a második szettben viszont duplára sem tudott dobni. A harmadik és negyedik felvonás egyaránt döntő legben dőlt el. Előbbit Chisnall, utóbbit Dobey tudta megnyerni, így 2-2-vel mehettek el az utolsó szünetre. A szusszanó után a rutinosabb angol rögtön egy 110-es kiszállóval kezdett, és sokkal több bravúrra a folytatásban már nem is volt szüksége. Dobey nem igazán tudta tartani a lépést, nem jöttek neki a triplák és a kiszállóknál sem volt elég éles. 2-2 után viszonylag könnyedén húzta be a győzelmet Chizzy.

Eredmények, második kör (december 27, kedd):
Mérkőzés Eredmény
Mensur Suljovic (8)-Mark Webster (25) 3-4
Robert Thornton (9)-Daryl Gurney (24) 3-4
Dave Chisnall (7)-Chris Dobey 4-2