Darts-vb

Kiütéses verést mért Whitlockra a Pusztító

  • Cesc18

Pénteken a karácsonyi szünet előtti utolsó játéknapra került sor. Délután és este is három mérkőzést rendeztek.

Péntek délután megkezdődtek a második körös küzdelmek, méghozzá hihetetlen kiélezett összecsapásokkal. Ian White ugyan könnyedén átmasírozott a walesi Jonny Claytonon, Michael Smith és Benito van de Pas viszont vért izzadt a továbbjutásért. Mindkét fiatal tehetség dolgát két minden hájjal megkent rutinos öreg róka nehezítette meg. Előbbi Mervyn Kinggel keveredett döntő szettes csatába, míg utóbbi Terry Jenkinsszel

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót! Már lehet tippelni a második forduló második játéknapjára (december 27.).

Az esti etap a 2010-es döntős Simon Whitlock és a világranglista-35. Darren Webster ütközetével vette kezdetét. A két játékos találkozott a világbajnokot megelőző Players Championship nagydöntőjében is. Akkor az angol játékos örülhetett, így most az ausztrál Varázsló revánsra készült. Nem kezdődött azonban jól Whitlocknak a mérkőzés, ugyanis első pályáról veszítette el a nyitószettet, igaz, nem nagyon ostorozhatta magát, hiszen 2-2-nél Webster egy 11 nyilas leggel brékelt. Az angol körátlaga 108.81 ponton állt az első szettet követően. Ezt a tempót tartotta végig Webster, Whitlock pedig hiába dobott szintén jól, egyszerűen nem talált fogást a hátrébb rangsorolt ellenfelén. A Pusztító becenévre hallgató brit játékos szettet sem engedett az ausztrálnak, 104.64-es körátlaggal és 60%-os kiszállózással zárta a mérkőzést. Webster 2007 után tudott ismét bejutni a legjobb 16 közé a világbajnokságon.

Egy kis ízelítő a Pusztító szenzációs játékából:

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

A folytatásban egy skót-angol derbire került sor, méghozzá a kétszeres címvédő Gary Anderson és Andrew Gilding főszereplésével. A skót klasszis toronymagas favorithoz méltóan végig uralta a mérkőzést. Egy-egy legekeket engedett csak az angol játékosnak, és összességében 102.28 pontos körátlaggal nagyon könnyedén vívta ki a továbbjutást.

Egy szép Bull Bull D16 kiszálló a világbajnoktól:

Az est utolsó mérkőzésén a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a 28. kiemelt Joe Cullen nézett farkasszemet egymással, avagy egy angol házi rangadóra került sor. Az első körös teljesítményük alapján a nap slágermeccseként harangoztuk be ezt a találkozót, de hamar kiderült, hogy egy egyoldalú meccset fogunk látni. Lewis bombaformában kezdte a találkozót, sorra szállította a 11 nyilas legeket. Cullen nem tudta felvenni a kesztyűt, kifejezetten gyengén dobott, így pedig nemhogy a továbbjutásra, de még szettet nyerni sem volt esélye. Lewis 103.65 pontos körátlaggal könnyedén győzött 4-0-ra.

Eredmények, második kör (december 23, péntek):
Mérkőzés Eredmény
Ian White (14)-Jonny Clayton 4-1
Michael Smith (11)-Mervyn King (22) 4-3
Benito van de Pas (15)-Terry Jenkins (18) 4-3
Darren Webster-Simon Whitlock (17) 4-0
Gary Anderson (2)-Andrew Gilding 4-0
Adrian Lewis (5)-Joe Cullen (28) 4-0

A világbajnokság december 27-én, kedden folytatódik!