Darts-vb

Íme egy statisztika, ami alapján 2017-ben nem van Gerwen lesz a világbajnok

  • Cesc18

Nagy bátorság az idén szinte mindent megnyerő holland klasszis ellen fogadni, de ha hiszünk a statisztikának, akkor bizony ezt kell tennünk.

A 3dartanalyst egy elég érdekes statisztikával rukkolt elő, miszerint az elmúlt 11 kiírásban soha nem az a játékos lett a világbajnok, aki az első körben a legmagasabb körátlagot dobta. Mondhatnánk erre, hogy oké, bárki keze elsülhet és lehet ő a legjobb az elején, azonban, ha megnézzük az alább látható grafikont, akkor azon bizony világbajnokokat és döntősöket, illetve olyan dartsosokat találunk, akik nem kis nevek a szakmában. 

Mi következik ebből? A PDC Hungarian Fan Club összesítése alapján az idei tornán 103.94 pontos körátlaggal a világelső Michael van Gerwen érte el a legjobb első körös teljesítményt, vagyis, ha a statisztikát vesszük alapul, akkor a holland klasszis 2017-ben sem lesz világbajnok. 

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékán, melynek fődíja egy 3 napos 2 főre szóló londoni utazás a darts Premier League döntőjére.

Ha nem MvG, akkor elég nehéz megmondani, hogy ki lehet a befutó. Érdekes az is, hogy az elmúlt 11 évben a végső győztesek közül csak egyedül Phil Taylor lett úgy világbajnok, hogy 100+ körátlaggal kezdte a tornát. Pontban pedig a legnagyobb szakadék 2015-ben volt a főtáblás meccseken legjobban teljesítő és a későbbi bajnok között: Gary Anderson 15.7 ponttal dobott kisebb körátlagot, mint Adrian Lewis.

Ki lesz a világbajnok?
   szorzói alapján
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Gary Anderson 7.25
Phil Taylor 10.00
Peter Wright 11.00
Adrian Lewis 29.00
James wade 32.00