Serie A

Már most a kiesésről dönthet Baloghék rangadója

  • varin

A Palermo a 18. fordulóban az újonc Pescarát fogadja. A szicíliai csapatnak nincs más esélye, csak a győzelem.

Szinte lehetetlen helyzetben van a bajnokság feléhez közeledve a Serie A utolsó három csapata. A Crotone-Palermo-Pescara hármad öt, illetve hat egységgel van lemaradva a 17. Empoli és még plusz hárommal a 16. Sassuolóhoz képest. Egyre biztosabbnak látszik tehát, hogy a trió kézenfogva távozik a ligából. Az utolsó menekülési lehetőség ma azonban megadatott a feleknek, mivel az Empoli győztes helyzetből bukott Bergamóban, a Palermo-Pescara mérkőzés győztese életben tarthatja csekélyke reményét a bennmaradásra.

A két gárda közül talán a Pescara az, amely kilátástalanabbul szerepel. Massimo Oddo fiai egyetlen győzelmüket annak köszönhetik, hogy a Sassuolo a szabályok be nem tartásával nevezte új igazolását a két csapat augusztusi bajnokijára.  Az ominózus eset óta a Pescara négy pontot gyűjtött csupán, amelyből idegenben egyetlen egység jött össze, a nyolc mezőnyjátékossal játszó Genoa ellen. A hírek szerint amennyiben csütörtök este is elbukik az újonc, úgy másfél év regnálás után elküldik Oddót a csapat éléről.

[2320042] 2016-12-22 20:45:00 Palermo - Pescarax

Palermóban sincs ok a pezsgőzésre, noha Sallai Rolandék egy szenzációs fordítást bemutatva 4-3-ra verték a múlt héten a Genoát, ezzel visszaadva az esélyt a menekülésre.

A szicíliai gárda zsinórban nyolc(!) vesztes bajnokin van túl a Renzo Barberában, amelyet egy Spezia elleni  kupakudarc feketít tovább. Azonban nem lehet azt mondani, hogy a palermói hívek elpártoltak volna a csapattól, hétről hétre 20 ezernél is többen látogatnak ki a Barberba, biztosítva ezzel támogatásukról Nestorovskiékat.

Nehéz jelenleg bármelyik ellenfélnél is jobbnak nevezni a Palermót, de a Pescarán semmi biztatót nem látni, ők egyértelműen a reménytelen kategóriába tartoznak. A Palermónak pedig még most kéne megragadnia a kínálkozó alkalmat arra, hogy legyen miért pályára lépniük tavasszal is. Alighanem nagy töltetet adna a szurkolóknak is és visszaadná a reményt a klubvezetésnek is egy győzelem. Éppen ezért mi 2 feletti szorzóért támogatjuk Balogh Norberték győzelmét.

hatharom.com
Palermo nyer
@2.15
[2320042] 2016-12-22 20:45:00 Palermo - Pescarax;
211987