Német foci

Edzőt menesztettek a Bundesligában

  • ivan

Dieter Hecking lett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach vezetőedzője.

Heckingtől várják a Gladbach feltámadását / vbetnews.com

Az 52 éves szakember csütörtökön 2019 júniusáig szóló szerződést kötött a klubbal. Elődjét, André Schubertet szerdán menesztették, miután a csapat 2-1-re kikapott hazai pályán a Wolfsburgtól.

A Mönchengladbach az elmúlt 11 bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni, így a tabella 14. helyére csúszott vissza. A Bajnokok Ligájában csoportja harmadik helyén végzett, ezzel átkerült az Európa Ligába. Hecking 2013 januárjától a VfL Wolfsburg vezetőedzője volt, posztjáról két hónapja menesztették.

Max Eberl, a Borussia Mönchengladbach sportigazgatója elmondta, hogy a csapatnak új lendületre van szüksége, ezért döntöttek az edzőváltás mellett. "Dieter Hecking a legmegfelelőbb ember, ugyanis edzőként jelentős tapasztalattal rendelkezik több klubbal, több szinten ért már el nagy sikereket" - tette hozzá.        

A Borussia mindössze a 14. helyen zárta az őszi szezont a Bundesligában, noha szezon elején még a dobogó illetve a nemzetközi kupaindulást érő helyek megszerzése volt a klub célja. Az új edzővel tavasszal megkezdheti a felzárkózást a Gladbach, érdemes lesz figyelni majd a zöld-fehérek meccseit, hiszen a pocsék helyezése miatt a bukik vélhetően jó pár alkalommal zsíros oddsot adnak majd rájuk. 

144869