Darts-vb

Barney és Whitlock is simázott, megszületett a torna első 170-es kiszállója

  • Cesc18

Nem hibáztak a kiemeltek a keddi játéknapon, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock és Brendan Dolan is továbbjutott.

A világbajnokság hatodik játéknapja az orosz Boris Koltsov és a német Dragutin Horvat előselejtezős meccsével vette kezdetét. Az első szett Koltsové lett, a folytatásban azonban esett vissza a teljesítménye, így végül döntő szett döntő legben a germán játékos jutott tovább. 

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót! Már lehet tippelni a második forduló első játéknapjára (december 23.) is.

Az est első főtáblás mérkőzésén egy északír-holland derbire került sor, méghozzá a 23. kiemelt Brendan Dolan és a 2012-es BDO világbajnok Christian Kist főszereplésével. Előbbi kezdte jobban az összecsapást, 100 feletti körátlagot hozott, ami az idei szezonja alapján meglepetésnek számított. Ezzel meg is nyerte az első szettet, Kist ugyan négyszer is dobhatott kiszállóra, de mindegyiket elpuskázta. A szünet után fordult a kocka, a holland begyújtotta a rakétákat, a 0%-ot 100-ra tornázta fel és a 0-3-ra 3-0-lal válaszolt. Az újabb szusszanó után folytatódott a sorminta és ismét Dolan húzott be egy sima szettet, aki ezt követően már nem is engedte ki a győzelmet a kezei közül.

A nap slágermeccsén az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld és a világranglista-43. Robbie Green mérte össze a tudását. A holland legenda nagyon magabiztosan kezdte a találkozót, 103.92 pontos körátlaggal nyerte az első szettet, megfűszerezve egy 156-os kiszállóval. A játékképe a folytatásban sem változott, Barney uralta a mérkőzést, rögtön egy 120-as kiszállóval brékelt, kezdésből pedig hozta a sajátjait. Tartva az erős színvonalat, a holland könnyedén nyerte meg a továbbjutáshoz szükséges harmadik felvonást is.

Barney 156-os kiszállója:

A keddi játéknap zárótalálkozóján a 2010-es döntős Simon Whitlock a korábban diadalmaskodó Dragutin Horvattal nézett farkasszemet. A német dartsos nem csak Koltsov, de az ausztrál ellen is lámpalázasan játszott, így pedig az első két szettben csupán egy leget tudott összekaparni. Sok izgalmat a folytatás sem tartogatott, ugyanakkor Whitlock megdobta a torna első 170-es kiszállóját, majd erre a következő legben még egy 158-at is rápakolt. Egészen parádés befejezése volt ez a mérkőzésnek.

A két magas kiszálló Whitlocktól:

Eredmények, első kör (december 20, kedd):
Mérkőzés Eredmény
Boris Koltsov-Dragutin Horvat 1-2
Brendan Dolan (23)-Christian Kist 3-1
Raymond van Barneveld (12)-Robbie Green 3-0
Simon Whitlock (17)-Dragutin Horvat 3-0
Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;