Darts-vb

A sógorok klasszisára fogadunk

  • Cesc18

Szerdán a darts-világbajnokság hetedik játéknapjára kerül sor, és három top 10-es játékos is színpadra lép.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Lassan az első körös küzdelmek végéhez érünk, de azért még jó néhány nagy név bemutatkozásra vár. Például az osztrák klasszis, a 8. kiemelt Mensur Suljovic, akit a Sport TV szakkommentátorai a torna meglepetésemberének neveztek meg. Mi azonban óva intettünk mindenkit vele kapcsolatban, no nem azért mert ne tartanánk kiváló játékosnak, vagy ne tudnánk pontosan, hogy micsoda szezon áll a háta mögött, csupán féltjük, hogy az esélyesség terhével, az elvárásokkal nem biztos, hogy képes lesz megbirkózni.

Ugyanis mindig sokkal nehezebb úgy teljesíteni, ha az emberre nagyobb figyelem összpontosul. Talán ezért is jelezte előre, hogy ne is próbálják meghívni a jövő évi Premier League-be, mert nem fogja vállalni a szerepelést. Nem szeretne fejest ugrani a mélyvízbe, és ez nagyon okos döntésnek tűnik. Nem is nagyon kell sokat kutakodni, ott van Michael Smith, akinek az egész szezonja ráment arra, hogy tavasszal a pofozógép szerepét töltötte be a PL-ben. 

De térjünk vissza Suljovicra, akinek az idei év második fele egyértelműen áttörést hozott. Bejött a ranglistán a legjobb 10 közé, az Európa-bajnokságon életében először major verseny döntőjében szerepelhetett, illetve a European Tour keretén belül tornagyőzelmet is aratott. Ezek után nem kérdés, hogy nagy reményekkel érkezett Londonba. Az első körben az a Ron Meulenkamp lesz az ellenfele, aki viszont még küzd azért, hogy jobban megismerjék a nevét. Kevés nagy tornán találkozhattunk eddig vele, ám legutóbb éppen a világbajnokság előtti utolsó megmérettetésen, a Players Championship nagydöntőjében szerepelt, ahol pályafutása során először a nyolcaddöntőig menetelt, többek között Gary Andersont legyőzve. 

Innentől azért nem lehet a hollandot félvállról venni, komoly önbizalmat kaphatott a kétszeres világbajnok legyőzésétől, az Ally Pally pedig nem is lesz ismeretlen számára, hiszen tavalyelőtt már sikerült egyszer kivívnia az indulás jogát. Várhatóan kemény csatára fogja kényszeríteni az osztrákot, de az ilyen mérkőzéseken nagyon jó Suljovic, fejben egy elég erős játékos, így nem várjuk azt, hogy ezen a derbin borulni fog a papírforma. De nem lesz olyan könnyű dolga a sógorok kiválóságának, mint amit az oddsok mutatnak. 

hatharom.com
Suljovic jut tovább
@1.14

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Egy másik osztrák, Zoran Lerchbacher is színpadra lép, méghozzá a Simon Stevenson elleni előselejtezős mérkőzésen. Zoran játszott már korábban a világbajnokságon, az angolról viszont ez nem mondható el, bár rutintalannak ő sem nevezhető a maga 44 életévével. A bukmékerek egyértelmű favoritnak hozzák ki a brit dartsost, aki a Players Championship nagydöntőjében elég meggyőző játékot mutatott Jelle Klaasen ellen. Ettől függetlenül ekkora különbséget, mint amit az oddsok mutatnak, nem látunk a két játékos között. Kiélezett meccsnek ígérkezik, ahol a győztes jutalma, hogy Robert Thornton ellen vívhat egy mérkőzést. A rutinos skót egyébként még fogható is lehet, nem egy lehetetlen küldetés, nincs jó éve Thorntonnak.

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;

Szerdán a háromszoros elődöntős James Wade is bemutatkozik. Ellenfele az idősebbik Huybrechts-testvér, Ronny lesz. A rutinos belga játékos tud kellemetlenkedni, de ritkán van meg az a játéka, amivel Wade kaliberű dartsosokat tud elkapni, főleg nagy tornákon. Az angolra pedig nem jellemző a korai búcsú, még karrierje elején, 2005-ben és 2006-ban esett ki az első körben a vb-n, azóta viszont mindig bejutott a legjobb 32 közé. 

A hetedik játéknap programja (december 21, szerda:
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
20:00 Zoran Lerchbacher-Simon Stevenson  2.65 1.35
21:00 Mensur Suljovic (8)-Ron Meulenkamp 1.14 4.30
22:00 James Wade (6)-Ronny Huybrechts 1.09 5.25
23:00 Robert Thornton (9)-Lerchbacher/Stevenson - -