Darts-vb

Megizzadhat a továbbjutásért Barneveld

Kedden a 2017-es PDC darts-világbajnokság hatodik játéknapjára kerül sor. Színpadra lép többek között az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld, a 2010-es döntős Simon Whitlock és a 2012-es BDO vb-győztes Christian Kist.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

A mezőny öt PDC világbajnokából a címvédő Gary Anderson, a világelső Michael van Gerwen, a rekorder Phil Taylor és kétszeres győztes Adrian Lewis már hozta az első körös kötelezőt, kedden pedig 2007 bajnokán, Raymond van Barnevelden lesz a sor. A 49 éves holland legenda kapta a legnehezebb feladatot a világranglista-43. Robbie Green személyében, aki ugyan a másik szervezetnél, de világbajnoki elődöntősnek mondhatja magát. 

A "Kong" becenévre hallgató 42 éves angolnak elég kalandos karrierje volt eddig, ugyanis a PDC-ben kezdett, ám miután lebukott füvezéssel és eltiltást kapott átment a BDO-ba, tavaly azonban ismét visszatért a profikhoz. Ez lesz az első PDC világbajnoksága, de Green egy nagyon rutinos játékosnak számít, akinek bőven van már nagyszínpados tapasztalata. Az idei szezonban a Players Championship nagydöntőjében szerepelt a legjobban, ahol egészen a negyeddöntőig sikerült menetelnie.

Ez a torna elég jól sikerült a holland klasszisnak is, sőt előtte a Grand Slamen és a World Grand Prix-n is a szebbik arcát mutatta. Nagyon komoly körátlagok, bravúros kiszállózás, a szezon első felében nem ezt a Barneveldet láthattuk. Újra megtalálta a játékát, és ha ezt a formáját sikerül átmentenie az Ally Pally-be, akkor nem kérdés, hogy vele is számolni kell.

Egy jó kis meccsre van kilátás, Greenben megvan a potenciál ahhoz, hogy megszorongassa Barneyt, de a legyőzéséhez extrára lesz szükség. Ezt eddig tőle kamerák előtt igazi sztár ellen nem nagyon láthattuk. A hollandnak ráadásul pokolian fekszik a világbajnokság lebonyolítása - nem véletlen, hogy mindössze egy alkalommal fordult elő vele, hogy az első körben búcsúzott -, így egy 3-1-es Barneveld-sikert jósolunk, de nem lesznek egyszerű szettek.

hatharom.com
Barneveld jut tovább
@1.22

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Egy másik nagy közönségedvenc, a 2010-es világbajnok Simon Whitlock is tábla elé áll kedd este. Az ausztrál Varázsló a Boris Koltsov-Dragutin Horvat előselejtezős mérkőzés győztesével csap majd össze. Az orosz két éve járt már az Ally Pallyben és akkor sikerült feljutnia a főtáblára. Most nehezebb dolga lesz a német ellen, Horvat idén néhány European Tour állomáson már megmutatta, hogy mire képes. Olyan játékosokat sikerült legyőznie, mint Ian White vagy Gerwyn Price. De bármelyikük is menjen tovább, Whitlocknak nem lesz azért annyira könnyű dolga, hiába mutatott az utóbbi időben biztató formát. 

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;

Egy mérkőzésről nem esett még szó, a 23. kiemelt Brendan Dolan és a 2012-es BDO világbajnok Christian Kist összecsapásáról. Hasonlóan a Justin Pipe-Chris Dobey meccshez, itt is a kiemeltet tartják az esélytelenebbnek a bukmékerek. Annyira nem meglepő, hiszen Dolan nincs valami jó formában, és akkor még finoman fogalmaztunk. Egy valamit azonban nagyon tud, küzdeni, viszont ez már tavaly sem volt elegendő a továbbjutáshoz...Ha nem emel a játéka színvonalán, akkor kevés esélye lesz Kist ellen, aki az előző kiírásban ugyanígy nem kiemeltként a szintén gyenge játékot hozó Pipe-ot takarította el könnyedén az útból. 

A hatodik játéknap programja (december 20, kedd):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
20:00 Boris Koltsov-Dragutin Horvat 2.30 1.50
21:00 Brendan Dolan (23)-Christian Kist 1.85 1.75
22:00 Raymond van Barneveld (12)-Robbie Green 1.22 3.45
23:00 Simon Whitlock (17)-Koltsov/Horvat - -