Darts-vb

Drámai végjáték az angol háborúban, sírva vonult le a győztes

  • Cesc18

Parádés meccseket hozott az ötödik játéknap, volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, íme a hétfői derbik összefoglalója.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét egy előselejtezős mérkőzéssel indult a program, ezúttal a kínai Qiang Sun és a regnáló junior világbajnok Corey Cadby mérte össze a tudását. Az ausztrál tehetség toronymagas favoritként vágott neki a meccsnek, és ezt egy 152-es és 108-as kiszállóval gyorsan tudatosította az ázsiai ellenfelében. Cadby a folytatásban sem lassított, a 3-0-ra megnyert első szett után a másodikban ismét dobott egy nagy kiszállót. Végül leget sem engedett és 102.48 pontos körátlaggal fejezte be a meccset. 

Szegény kínainak még a kézfogásnál is akadtak problémái...

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Az est első főtáblás összecsapásán a 2009-ben elődöntőt játszó Mervyn King és az első világbajnokságán résztvevő Steve West nézett farkasszemet egymással, avagy egy angol házi rangadóra került sor. A mérkőzést West kezdte jobban, King gyakorlatilag a színpadon sem volt, sima 3-0-ra veszítette el az első szettet, az átlaga a 70-et sem érte el...A szünetben sikerült rendeznie a gondolatait, a második felvonásban már jobban játszott, úgy tűnt egy 3-0-lal vág vissza, ám 2-0-nál elpuskázta a szettnyilakat, West pedig vérszemet kapott és megfordította az állást, a döntő leget hátsó pályáról egy 11 nyilassal nyerte meg. Hasonlóan drámaian alakult a harmadik szett is. West 2-1-nél hátsó pályán hat perfekt nyíllal kezdett, de a tökéletes leg nem jött össze, King pedig 136-ról tartotta életben a győzelmi esélyeit. Westnek még mindig nem kellett aggódnia, hiszen kezdhetett a mérkőzés megnyeréséért. 106 pontnál biztos 6 nyila volt, de annyira idegesen dobott, hogy csak egyszer próbálkozhatott a kiszállóra, azt pedig nem csinálta meg. King azonnal lecsapott a lehetőségre és szépített. 

A harmadik szett parádés végjátéka:

A kihagyott ziccer után West fejben szétesett, az egykori elődöntős pedig többek között két 100 feletti kiszállóval döntő szettre mentette a meccset. A mindent eldöntő játszma már abszolút az idegekről szólt. West képtelen volt lezárni a találkozót, újabb meccsnyilakat rontott, végül King bírta jobban, a győzelmét pedig sírva ünnepelte. 

A drámai végjáték:

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

A folytatásban a kétszeres világbajnok Adrian Lewist és a svéd Magnus Carist szólították a küzdőtérre. Az angol klasszis magabiztosan nyerte az első szettet, a másodikban viszont nem a saját kezében volt a sorsa. Caris jól tartotta magát, 2-2-nél pedig hátsó pályáról ő dobhatott először a duplára. Nem tudta azonban megcsinálni, ellentétben Lewisszal, aki így 2-0-ra lépett meg. A rutinos svédnek a harmadik felvonásban is akadtak lehetőségei, de nem igazán tudott élni velük.

Az est zárótalálkozóján a 28. kiemelt Joe Cullen és a korábban diadalmaskodó Corey Cadby feszült egymásnak. A junior vb-címvédő ausztrál ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, 104.29 pontos körátlaggal és 60 százalékos kiszállózással nyitott, ami elegendő is volt az első szett megnyeréséhez. Tömegben az angol is hozta magát, így nagy adok-kapok volt várható a folytatásban. Nem is fogták vissza magukat, Cadby rögtön hátsó pályáról egy 107-es kiszállóval villant, de Cullent sem kellett félteni. 2-2-nél ő is előhúzott a cilinderből egy 100 feletti befejezést, ezzel pedig kiegyenlített, pedig a szetten belül kétszer is hátrányban volt. Az újabb szünet után ismét jól kezdett az aussie tehetség, de a szettet ezúttal sem tudta megnyerni, és folytatva a sormintát, ugyanez történt a negyedik felvonásban is. Végig nagyon magas színvonalon játszottak, Cullen 100.89-es körátlaggal zárta a meccset. 

Forrás: PDC Hungraian Fan Club

Eredmények, első kör (december 19, hétfő):
Mérkőzés Eredmény
Qiang Sun-Corey Cadby 0-2
Mervyn King (22)-Steve West 3-2
Adrian Lewis (5)-Magnus Caris 3-0
Joe Cullen (28)-Corey Cadby 3-1
Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;