Darts-vb

Sima rajtot vehet Taylor

  • Cesc18

Vasárnap ismét meccsdömping vár ránk, kora délutántól késő éjszakáig a darts-világbajnokság játssza a főszerepet.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Kiváló meccsekből vasárnap sem lesz hiány, az egyik legszorosabb ütközetnek az északír Daryl Gurney és a holland Jermaine Wattimena összecsapása ígérkezik, annak ellenére, hogy az oddsok nem ezt mutatják. A fogadóirodák nagyon biztosra veszik a "Haver" továbbjutását, szerintünk viszont pokoli nehéz feladata lesz.

Wattimena ugyan nem tartozik a legnagyobb nevű holland játékosok közé, de szépen lépdel felfelé a PDC létráján, idén egyre több major tornán találkozhattunk a nevével. Éppen a világbajnokság előtti utolsó tornán, a Players Championship nagydöntőjében meccset is sikerült nyernie, ráadásul egy nála előrébb rangsorolt játékos ellen. Bőven van még hova fejlődnie, de jó úton halad. Ez egyébként a harmadik fellépése lesz az Ally Pallyben, két éve még előselejtezős volt, tavaly viszont már a főtáblán játszhatott. Mensur Suljovictól kapott ki 3-1 arányban.

Gurney titkos esélyesként várja a vb-t, már tavaly is így vágott neki az év legfontosabb viadalának, de akkor csak a második körig jutott, a későbbi bajnok Gary Anderson túl nagy falat volt számára. De egyébként egy jó meccset vívtak, és az északír ott is megmutatta, hogy komoly potenciál van benne. Az idei és a 2015-ös szezonban nagyon szép fejlődést mutatott, már ott kopogtat a top 20 kapuján. 

Az északír elképesztően tudja dobni a tömeget, a probléma, hogy kiszállózása néha csapnivaló. Ez az abszolút lutri faktor az ő játékban, nem tudhatjuk, hogy éppen milyen lábbal kel fel és milyen hatékony lesz a dupláknál. Ha szenvedni fog, akkor már Wattimena-n sem fogja tudni könnyedén átrágni magát. Az egymás elleni mérlegük 3-0 Gurney javára, tehát megmutatkozik a tudásbeli különbség, de akkor sem várunk egy nagyon egyoldalú meccset. Ha a legjobb tippet keressük, akkor sok 180-ra érdemes fogadni.

hatharom.com
Gurney jut tovább
@1.25

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Az est utolsó mérkőzésén bemutatkozik a 16-szoros világbajnok Phil Taylor, méghozzá a John Bowles-David Platt előselejtezős meccs győztese ellen. Mondani sem kell, hogy az angol legendának nem okozhat problémát a továbbjutás, egyébként karrierje alatt soha nem kapott még ki a világbajnokságon az első körben, pedig ez már a 28. fellépése lesz. Bowles mondjuk okozott már meglepetést, 2013-ban ugyancsak előselejtezőre kényszerült, és akkor a főtáblára jutás után kiütötte a 29. kiemelt Jamie Cavent, majd alaposan megizzasztotta Gary Andersont is. Most azonban a továbbjutása sem borítékolható, hiszen Platt egy kiváló játékos, a World Series of Darts keretén belül az óceániai állomásokon többször is találkozhattunk vele, és bár a papírformát nem igen borította, azért nyert legeket a legnagyobb sztárok ellen, Taylorral például egy 4-6-os meccset vívott.

Gurney mellett egy másik titkos esélyes, Alan Norris is bemutatkozik. Ő tavaly a nyolcig menetelt, a formája most is megvan, de pokoli nehéz sorsolást kapott, már a következő körben összefuthat az ötszörös világbajnok Raymond van Barnevelddel. De a nyitómeccse sem ígérkezik könnyűnek John Michael ellen, akit elég jól ismer, hiszen a másik szervezetnél lehúztak együtt jó pár évet. 

Ahol a legjobb esély van egy kiemelt búcsúzására, az Justin Pipe és Chris Dobey mérkőzése. Előbbi nincs igazán jó formában, utóbbi viszont rohamléptekben közelít a legjobbak felé. Dobey az egyik legtehetségesebb játékos a mezőnyben, akiről a címvédő Anderson azt mondta, hogy ő valami más lesz a jövőben, mint a többiek. A rutin az, ami Pipe mellett szól, illetve a lassú játéka, amit nem tudni, hogy mennyire fog ízleni Dobeynak. De ahogyan az oddsokból is látszódik, a fiatalabb angol számít a meccs favoritjának, hiába Pipe a kiemelt.

A negyedik játéknap programja (december 18, vasárnap):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
14:00 Kevin Simm-Gilbert Ulang 1.35 2.75
15:00 Justin Pipe (26)-Chris Dobey 2.00 1.65
16:00 Mark Webster (25)-Joe Murnan 1.60 2.05
17:00 Ian White (14)-Simm/Ulang - -
20:00 John Bowles-David Platt 1.65 2.00
21:00 Daryl Gurney (24)-Jermaine Wattimena 1.25 3.15
22:00 Alan Norris (21)-John Michael 1.14 4.30
23:00 Phil Taylor (4)-Bowles/Platt - -