NFL

Ismét oktatnánk a bukikat!

Amerikai foci fanatikus szerkesztőink és tippmestereink sorozatban hatodik kombi-szelvényüket húznák be a 15. játékhéten.

Minnesota Vikings-Indianapolis Colts
Tipp: Colts +8.5
Odds:
1.55 @ Tippmixpro

Nem jó ez a Colts, nem érdemelnének rájátszást, de könnyen lehet, hogy még így is beevickélnek ebben a hihetetlen gyenge AFC South-ban, ehhez azonban biztosan három győzelem kell nekik. Kezdésnek ahhoz a Minnesotához látogatnak, amely szintén a 3-0-ra hajt, így könnyen lehet, hogy eredménytől függetlenül akár mindkét gárda szomorúan zárja az idei évet. Idén azonban az Indy idegenben is csak egyszer kapott ki három ponttal nagyobb különbséggel, meccseik többsége szoros véget ért. A Minnesotáról már sokszor szóltunk, a kezdeti, Bridgewater nélküli lendület öt hétig szólt csupán, azóta 2-6-tal állnak és bár versenyben vannak a rájátszásért, talán az elmúlt hetek teljesítményét látván ez nem lenne egy reális eredmény. Nem tart ott ez a Minnesota jelenleg, hogy szét tudna verni még egy ilyen közepes Coltsot is és bár Luckék csoportriválisát, a Jacksonville-t kilenc ponttal intézték el idegenben, az Indy két kategóriával erősebb csapat Bortleséknél. Nálunk ez egy szoros Colts-siker, de kiütés egyik oldalra sem várható.

Kansas City Chiefs-Tennessee Titans
Tipp: Titans +9.5
Odds:
1.50 @ Tippmixpro

A Tennessee a múlt héten elkapta a bajnok Denvert, méghozzá a jó futójátékának köszönhetően. DeMarco Murray, Derrick Henry és Marcus Mariota 172 yardot termelt. Ez a recept nyerő lehet a másik nyugati óriás, a Kansas City ellen is. A főnököknek ugyancsak problémát jelent a futások megállítása. Meccsenként átlagban 122.9 yardot engednek a földön, amivel a hat legrosszabb csapat között vannak. A Chiefs ráadásul nem számíthat Derrick Johnsonra, aki a védelem oszlopos tagja, továbbá két másik fontos láncszem, Justin Houston és Tamba Hali is sérülésekkel bajlódik. Nehéz dolga lesz így a hazaiak védelmének, és valószínűleg a támadósoruk sem fog brillírozni, hiszen a Titans pokolian jó futás ellen. Passzokkal szétszedhetőek, de Alex Smith nem az a gyilkos típus. Szoros, kiélezett meccsre számíthatunk, nagyon meglepő lenne, ha a Tennesseen nem tudna 1 TD-n belül maradni.

New York Giants-Detroit Lions
Tipp: Lions +7.5
Odds:
1.50 @ Tippmixpro

A New York Giants a liga legtúlértékeltebb csapata. Igaz, hogy a védelmük a LB sor kivételével egészen jól működik, a támadósor azonban kész katasztrófa. Egyedül Odell Beckham Jr. hozza magát, amiből egyenesen következik, hogy ha őt sikerül limitálnia Darius Slay-nek, akkor a Giants-nek komoly gondjai lesznek az előrehaladással. Sokatmondó adat, hogy a Giants a 9 győztes meccséből mindössze a Rams és a Browns elleni összecsapásokat tudta 6 pontnál nagyobb különbséggel megnyerni. A Detroit esetében ezen a meccsen a támadófal játéka lesz a kulcs. Eddig nagyon jól teljesített ez az egység és Jason Pierre-Paul kiesésével egy jóval gyengébb pass rush ellen kell majd megvédeniük Stafford-ot, ami vélhetően nem fog gondot okozni nekik, így pedig a Lions könnyen kontroll alatt tarthatja az egész meccset és akár a győzelmet is megszerezheti.

A hatharom.com  szelvénye a 15. játékhétre -     a szorzói alapján
Dátum Meccs Tipp Odds
Vasárnap, 19:00 Minnesota Vikings-Indianapolis Colts Colts +8.5 1.55 @ TippmixPro
Vasárnap, 19:00 Kansas City Chiefs-Tennessee Titans Titans +9.5 1.50 @ TippmixPro
Vasárnap, 19:00 New York Giants-Detroit Lions Lions +7.5 1.50 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 3.49