Női kézilabda

A döntőre és a bronzmeccsre is tippeltünk - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon elérkeztünk az utolsó naphoz, amikor is a bronzmérkőzés és a döntőt rendezik. Tippmestereinknek adott volt a feladat, a vasárnap tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A norvégok a hollandokkal döntőznek vasárnap. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

Az első vasárnapi mérkőzésen Dánia és Franciaország küzd meg egymással, méghozzá a harmadik helyért. Noha a felek csalódottak, hogy nem jutottak a fináléba, mégis a bronztalálkozó szinte kivétel nélkül mindig örömmérkőzés szokott lenni. Természetesen nagy a tét, de mégsem akkora, mintha az aranyéremért játszanának a felek. Így pedig vélhetően lazábban veszik az ütközetet, vagyis nem lenne meglepő, ha a gólokról szólna a találkozó. Mivel a felek ezidáig kevés gólos mérkőzéseket játszottak, így nagyon alacsony line-nal is lehet már nyerni, vagyis szerintünk a két válogatott összehoz legalább 44 találatot a bronzmérkőzésen.

Az Európa-bajnokság zárómérkőzésén, vagyis a döntőben, Hollandia és Norvégia feszül egymásnak. A felek közül eddig a skandinávok teljesítettek jobban, hiszen valamennyi mérkőzésüket megnyerték, igaz, a hollandoknak sem lehet panaszuk, hiszen az elveszített nyitómeccsüket követően valamennyi ütközetüket behúzták. A tét természetesen óriási, hiszen eldől, hogy ki lesz Európa királynője, azonban ez véleményünk szerint nem nyomja rá bélyegét a mérkőzésre. Mivel amennyiben mindkét fél megpróbálna máshogy játszani, mint ahogyan szokott, akkor egyértelmű, hogy bukja a finálét. Vagyis nem lenne meglepő, ha egy kifejezetten gyors, inkább a fifikásabb támadásokról, mintsem a védekezésről és nagy védésekről szólna a találkozó. Így pedig benne van a pakliban, hogy legalább 50 gól születik a találkozón. Egyébként is, a felek legutóbb az olimpiai bronzmeccsen találkoztak augusztus végén, s akkor 62 (!) találatot hozott az összecsapásuk - azt pedig csak halkan tesszük hozzá, hogy a felek utolsó öt meccsén rendre ült ez a tipp, s ezen találkozók gólátlaga kereken 57 (!) volt -.

hatharom.com
Dánia-Franciaország A mérkőzés góljai 43,5 felett
Hollandia-Norvégia A mérkőzés góljai 49,5 felett
@3.06