Darts-vb

Megint megszenved a nyitómeccsén van Gerwen?

Szombaton beindul a meccsdömping Londonban, avagy délutánra és estére nem érdemes egyéb programot szervezni, ugyanis összesen nyolc mérkőzés lesz terítéken, ezeken pedig hat kiemelt játékos lép színpadra, köztük a legnagyobb esélyesnek tartott Michael van Gerwen.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Közönségkedvencekből nem lesz hiány a harmadik játéknapon, az egyik legjobban várt ütközet Stephen Bunting és Darren Webster mérkőzése lesz. Előbbit imádja az angol publikum, a Peter Griffinre hajazó kinézete mindig mosolyt csal az ember arcára. Emellett persze egy kiváló játékos, aki nem mellesleg világbajnoknak mondhatja magát. Igaz, ezt a másik szervezetnél nyerte, de ott sem osztogatják olyan könnyedén ezeket a címeket. Bunting ráadásul bizonyított már a PDC-ben is, nem véletlen, hogy tavalyelőtt meghívást kapott a Premier League-be. Webster jóval régebbi motoros a szakmában, de közel sem tud olyan eredménysort felmutatni, mint fiatalabb honfitársa, ugyanakkor róla tudni kell, hogy nem csak a darts-cal keresi a kenyerét. Ha pedig így tekintünk rá, akkor pazar, hogy így is a legjobb 50 játékos között tud lenni. 

Buntingnak kiválóan sikerültek az első évei a profik között, idén viszont nem nyújtott kiemelkedőt, sőt talán visszaesés volt megfigyelhető nála. Még a tavasszal nyert egy Players Championship-tornát, az igazán fontos versenyeken azonban a nyolcba sehol sem tudott bekerülni. Egy ilyen tudású játékostól ez nagyon kevés, ráadásul sokszor kifejezetten gyengén dobott. Webster ezzel szemben a világbajnokság előtti utolsó tornán, a Players Championship nagydöntőjében a legjobb négyig menetelt, ami pályafutása első major elődöntője volt. A nagy probléma csak az, hogy azóta eltelt több, mint két hét. De az biztos, hogy a felkészülése igen jó hangulatban telhetett a 48 éves angolnak. 

Ennek ellenére Bunting továbbjutását várjuk, úgy véljük a világbajnokságra összekapja magát, az Ally Pally színpadán elég nagy csatákat vívott már, így ez felpaprikázhatja. Webster Mineheadben nagyot masírozott, de azt látni kell, hogy mindezt 90 körüli átlaggal tett. Ez szép teljesítmény, de ezt a fiatalabb honfitársa még gyengébb formájában is képes lehet hozni. Biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz egy egyedoldalú csata, meg kell majd izzadnia a továbbjutásért Peter Grifinnek, őh, illetve Stephen Buntingnak. 

hatharom.com
Bunting jut tovább
@1.45

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Két előselejtezős meccset is játszanak, Ross Snook és Kim Viljanen összecsapása csak annyiból lesz érdekes, hogy a győztes jutalma egy Michael van Gerwen elleni mérkőzés lesz. A világelső tavaly is egy selejtezőssel mérte össze a tudását az első körben, és akkor óriási meglepetésre kis híján megégette magát a nem túl ismert René Eidams ellen. Nem vette elég komolyan azt a meccset a holland klasszis és majdnem ez lett a veszte. Meglepő lenne, ha ismét ebbe a hibába esne, de ebben a sportágban bármi előfordulhat. Talán Snookkal járna rosszabbul, Viljanen képességeit ugyanis ismerjük, a kanadai viszont Eidamshoz hasonlóan egy elég ismeretlen figura. A 15. kiemelt Benito van de Pas lesz a másik, aki selejtezőssel játszik szombaton, méghozzá a Tengku Shah-Masumi Chino meccs győztesével. Mindketten újoncok lesznek az Ally Pally színpadán, szóval várhatóan egy borzasztó ideges mérkőzést fognak vívni. Benito ellen már felszabadultabbak lehetnek, meglátjuk milyen potenciál van bennük, azért az ázsiai játékosok egyre inkább jönnek fel, bár bombameglepetés lenne a holland búcsúja.

Bunting és Webster csatája mellett még Cristo Reyes és Dimitri van den Bergh játszhat egy nagyon jó derbit. Hasonló tudásúak, és ha elengedik a kezüket, akkor elég magas színvonalra képesek. A spanyol tömegben nagyon erős, a kiszállókkal azonban képes megszenvedni, ez pedig ezen a szinten sokszor nem fér bele. Ezt éppen a vb előtti legutolsó meccsén is megtapasztalhatta, amikor a 13.89%-os kiszállózás egy nála hátrébb rangsorolt játékos ellen sem ért továbbjutást. Ki-ki meccsnek ígérkezik, ahol várhatóan 180-as körök lesznek gazdagon.

Tábla elé áll még Terry Jenkins és John Henderson is a kiemeltek közül. Egyiküknek sem lesz egyszerű dolga, előbbi a szépen fejlődő Josh Payne-nel néz farkasszemet, míg utóbbi Andrew Gildinggel. Jenkins nem rossz 1.60-ért, hiszen sokkal rutinosabb és jobb játékos, Payne első fellépése lesz a világbajnokságon és fejben még sokat kell fejlődnie. De a téttel csak óvatosan, ugyanis a potenciál megvan a fiatal angolban. 

A harmadik játéknap programja (december 17, szombat):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
20:00 Tengku Shah-Masumi Chino 1.75 1.85
15:00 Terry Jenkins (18)-Josh Payne 1.60 2.05
16:00 John Henderson (31)-Andrew Gilding 1.75 1.85
17:00 Benito van de Pas (15)-Shah/Chino - -
20:00 Ross Snook-Kim Viljanen 1.70 1.90
21:00 Cristo Reyes (32)-Dimitri Van den Bergh 1.80 1.80
22:00 Stephen Bunting (16)-Darren Webster 1.45 2.45
23:00 Michael van Gerwen (1)-Snook/Viljanen - -