Serie A

Gigantikus lépést tehet a Juve a Scudetto felé

  • varin

A derbi esélyese a torinói csapat, ám ha van olyan időszak a Farkasok életében, amikor nyerhetnek, ez az!

   
  1 x 2
Juventus-Roma 1.70 3.60 4.65

Az elmúlt években nem sokszor lehet azzal vádolni a Serie A-t, hogy az utolsó fordulókban még a körmünket rágva filozofáltunk arról, hogy melyik csapat is lesz a bajnok. Ebben a szezonban is kisebb csoda kéne ahhoz, hogy a Juventust megszorongassák, ám ha van csapat, amelynek talán van esélye borsot törni Allegriék orra alá, az talán Luciano Spalletto Romája.

Merthogy a Farkasok egyáltalán nincsenek rossz formában, két győztes rangadó és egy EL-továbbjutás után még Torinóba is úgy utazhatnak, hogy céljuk a három pont. Spalletti mester egyelőre Florenzire, Paredesre és Szalah-ra nem számíthat, bár az egyiptomi gólvágóval kapcsolatban optimista a Sky, a lap szerint van esély a játékára. A két csapat között lévő négypontos hátrány okán nem olyan biztos, hogy a döntetlen nem lenne megfelelő forgatókönyv a Roma számára, ám a tart mester szerint nem azért érkeznek a Juventus Stadionba, hogy aztán egy ponttal távozzanak.

Várható kezdőcsapatok:
Juventus (4-3-1-2): Buffon; Sandro, Chiellini, Rugani, Lichtsteiner; Sturaro, Khedira, Marchisio; Pjanic; Mandzukic, Higuaín
Roma (3-4-1-2): Szczesny; Manolas, Fazio, Rudiger; Emerson, De Rossi, Strootman, Peres; Perotti; Nainggolan, Dzeko

"Ha úgy megyünk ki, hogy jó az iksz, akkor kikapunk, ez semmiképpen sem lehet hozzáállás egy ilyen hihetetlenül fontos mérkőzés előtt. Biztosak vagyunk benne, hogy nagy nyomás lesz rajtunk, a Juve végig dominálni és természetesen győzni szeretne. Noha valószínűleg nekik most a Bajnokok Ligája prioritást élvez minden tekintetben, nem várhatjuk, hogy ne pörögjenek 100%-osan szombat este.

Én a magam részéről nagyon szeretem az ilyen mérkőzéseket, mert igazi értékmérők. A Juventus egy nagyon erős csapat, talán jobb is, mint mi, ezért pontosan ellenük tudjuk meghatározni, hol is tartunk most. Persze ha nem nyerünk, akkor sincsen még semmi veszve, a Scudetto nem most dől még el" - mondta Spalletti.

[2320019] 2016-12-17 20:45:00 Juventus - Romax;15

A másik oldalon is egyre inkább elfogynak a problémák, a védelem már csak Bonucci és Dani Alves miatt lyukas és bizony könnyen lehet, hogy a megszokott háromvédős felállás helyett most ismét négy bekkel kezdenek a Zebrák, míg a Higuaín-Mandzukic kettős mögött Pjanic irányíthat, akit valószínűleg különösen fűt a bizonyítási vágy volt csapata ellen.

Az elmúlt években a Juventusnak hazai pályán nem okozott gondot a Farkasok legyőzése, ám talán most fordulhat a helyzet. Nem állítjuk, hogy a Roma esélyes a bajnok címre és ahogyan Spalletti mondta, jobb csapat jelenleg a torinói, ám az önbizalommal feltöltött Dzekóék biztosan nem a pofonért mennek északra. Mi kevés gólt várunk, amelybe beleillik akár egy sima Juve-siker is.

hatharom.com
Nem szerez mindkét csapat gólt
@1.95
[2320019] 2016-12-17 20:45:00 Juventus - Romax;
2016-12-17;55
2016-12-18;55
211987