Nemzetközi foci

Gyorsan elbukhat a videóbíró

Egyelőre nem tervezik a klubvilágbajnokságon is használt videóbíró bevezetését az UEFA bajnokságaiban.

Még csak néhány napja debütált a videóbíró a klubvilágbajnokságon, máris nagyon sokan felemelték szavukat a fejlesztés ellen. Mint ismert, az Atlético Nacional-Kasima Antlers elődöntőn Kassai Viktor ezen eszköz segítségével ítélt büntetőt a japán csapat számára, majd egy nappal későb Cristiano Ronaldo góljának szabályosságát ellenőrizte Enrique Cáceres játékvezető az América elleni mérkőzésen. Az ítéleteket utólag nem csak a vétkes félnél kritizálták.

"Ha úgy határoznak, hogy bevezetik a rendszert, nincs más hátra, meg kell szoknunk azt. De szerintem zűrzavarhoz vezethet" - mondta Zidane. A Real Madrid középpályása, Luka Modric is hasonlóan vélekedett, szerinte is zavarokat okozhat és nem tetszett neki a rendszer élesben való tesztelése.

Az UEFA új elnöke, Alekszandr Ceferin is visszafogottan nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. "Az én és az UEFA álláspontja egyelőre az, hogy tovább kell kísérleteznünk a módszert. Egyelőre nem tiszta, mikor intézményesítjük még a rendszert. Jelenleg még nincs tervbe véve" - mondta Ceferin.

A videóasszisztensre tanácsadói szerep hárulna, melyet ugyan három szakértő elemez, a döntő szó azonban mindig a bíróé marad.

A klubvilágbajnokság döntőjében a Real Madrid a házigazda japánokkal csap majd össze vasárnap délelőtt. A spanyol csapat szorzója 1.12, míg a végső győzelmükkel 1.04-szeres pénzt nyerhetünk a    -n.

[2380298] 2016-12-18 11:30:00 Real Madrid - Kashima Antlersx;